Burger sealihapihvi ja röstitud paprikaga

Jaga retsepti

 

Kuklid:
700 g jahu
50 g suhkrut
1 tl soola
230 ml piima
120 ml toiduõli
50 g pärmi
1 muna
Seemneid kuklitele kaunistuseks
Vedelda pärm suhkruga.
Sega kokku kõik koostisosad ( va. jahu).
Jahu lisa osade kaupa. Jahu kogust reguleeri taigna tugevuse järgi
Pane taigen kerkima 75 minutiks.
Vormi kukliteks, määri muna-vee seguga ning lisa seemneid kuklitele kaunistuseks.
Jäta sooja kohta kerkima ca 15 -30 minutiks.
Küpseta ahjus 200 C juures ca 20 minutit

Sealihapihvid:
500 g seahakkliha
2 spl hakitud kappareid
1 tl tšilli helbeid
1 muna
Soola
Pipart
Sega kõik koostisosad ühtseks taignaks.
Vormi suured ca 8 cm läbimõõduga pihvid.
Küpseta grillil , kuni pealispind on pruun ja pihv on seest mahlane.
Röstitud paprika:
2 paprikat
Toiduõli
Puhasta paprikad ja lõika sektoriteks ning määri õliga.
Rösti grillil.
Kaste:
200 g hapukoort
2 spl teralist Dijoni sinepit
Soola
Pipart
1 spl Tumedat Muscovado suhkrut
Sega kõik koostisosad.

Burgeri kokkupanek:
Lõika kukkel pooleks
Määri kaste mõlemale kukli poolele
Aseta kukli vahele pihv, juust, röstitud paprika ja rucola lehed.

vaata veel:

Eelroad

Graavilõhe peediga

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350