Rabarberikook purukattega

Jaga retsepti

In Engish

Rabarberihooajal tasub ikka rabarberikooki teha 😊 See kook on pisut vĂ€hem magus ja rabarberit on palju, mis annab koogile mĂ”nusalt vĂ€rske ja hapuka maitse.

Sellest kogusest saad 5 tartletti ( 12 cm lÀbimÔÔduga)

PÔhi:
200 g jahu
25 g pÀrmi
70 ml piima
50 g suhkrut
75 g vÔid ( toasoe)
soola

Sega pÀrm suhkruga. Lisa piim ja sool.
Lisa jahu ja sÔtku taignaks.
KÔige viimasena sÔtku taignasse toasoe vÔi.
Lase soojas kohas kerkida rÀtiku all ca 30 minutit.
Rulli tainas Ôhukeseks ja aseta tartleti vormide pÔhja.

TĂ€idis:

500g tĂŒkeldtud rabarberit + 100 g suhkrut
4 tk  M muna
150 g hapukoort
130 g vahukoort
100 g suhkrut

Sega rabarber suhkruga ning jaga saadud segu tartleti vormide vahele.
Sega munad, suhkur, vahukoor ja hapukoor ja kalla vormidese rabarberi peale.
KĂŒpseta ahjus 180 C juures ca 30 minutit. Lisa puru ja kĂŒpseta veel ca 15 minutit kuni tartlett on ilus ja pruunikas.

Puru:

115 g jahu
35 g suhkrut
60 g vÔid
soola

NĂ€pi jahu, suhkur, sool ja vĂ”i ĂŒhtlaseks puruks ja kata sellega tartlett.

vaata veel:

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kÔigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.