Vaarika Tiramisu

Jaga retsepti

 

Tiramisu edasiarendus, väikese hapu nüansiga.

Küpsised:
4 muna
120 g suhkrut
50 g maisitärklist
100 g nisujahu
1 tl vanilliekstrakti
4 sl tuhksuhkrut

1. Vahusta munavalged. Sega pool suhkru kogusest ja maisitärklis ning lisa vahustatud munavalgele samal ajal kogu aeg edasi vahustades, et tekiks tugev besee.
2. Eraldi kausis vahusta munakollased ülejäänud suhkruga ja lisa vanilliekstrakt.
3. Ühenda munakollastega munavalgevaht ja sõelutud jahu.
4. Kasuta pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile ca 8 cm pikkused küpsised.
5. Puista küpsiste peale läbi sõela tuhksuhkur.
6. Küpseta küpsiseid 200 kraadi juures ca 8-12 minutit nii, et küpsised oleksid pealt kergelt pruunikad.
7. Lase küpsistel jahtuda ja siis eemalda need küpsetuspaberilt.
Tiramisu:
Koostisosad:
ca 40 Savoiardi küpsist
4 munakollast
80 g suhkrut
500 g Mascaraponet
250 ml väikese suhkruga magustatud vaarika mahla
50 ml Vana Tallinna likööri
1. Vahusta munakollased suhkruga tugevaks vahuks.
2. Lisa munakollase vahule Mascarapone ja liköör ning vahusta korralikuks vahuks.
Koogi kokkupanek:
1. Võta alus, millelt soovid kooki serveerida ja aseta selle tordivormi rõngas ilma põhjata.
2. Kasta küpsised korraks vaarika mahla segusse ja aseta need koogivormi põhja nii, et põhi oleks ilusti kaetud. Järgmise kihina lisa Mascarapone segu. Jätka senikaua kuni küpsised ja kreem on otsas. Pealmine kiht peab olema kreem.
3. Sõelu kreemile kiht kõlmkuivatatud vaarikajahu ja aseta kook külma ning lase seal seista üleöö.
4. Eemalda tordivormi rõngas ja kaunista vastavalt soovile.

 

 

HEAD ISU!

 

vaata veel:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest