Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Jaga retsepti

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad sõstrad. 


Tordipõhja koostisosad:
120 g rukkijahust näkileibasid (peeneks puruks jahvatatud)
110 g metspähkleid (jahvatatud)
5 muna (M suurus)
160 g suhkrut
1 tl (6 g) küpsetuspulbrit

Kreemi koostisosad:
200 g  vahukoort
400 g  toorjuustu
160 g suhkrut
100 g musti sõstraid

Tordi kaunistamiseks 25 g musti sõstraid.
Kuumuta ahi 220 C-ni.
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ca 15 minutit.
Lisa eelnevalt segatud leivapuru, purustatud metspähklid ja küpsetuspulber.
Pane tainas ahjuplaadile küpsetuspaberi peale. Küpseta ca 6 minutit 220 C juures ja edasi 175 C juures  ca 7 minutit. Jahuta biskviit enne tordi kokkupanekut.
Võta 16 cm läbimõõduga vorm ning lõika selle abil välja 5 ühesugust tordipõhja. Kui sa soovid lihtsama kujundusega torti võid biskviidipõhja lõigata lihtsalt neljaks ühesuuruseks tükiks.

Kreemi jaoks vahusta vahukoor suhkruga, lisa toorjuust. Vahusta kuni saad ühtlase kreemi.
Lisa kreemi sisse kahvliga purustatud mustad sõstrad.


Tordi kokkupanekuks määri kreem biskviidi kihtide vahele ja biskviidi peale kreem. 
Lase tordil seista kapis üleöö enne serveerimist.

Kaunista tort enne serveerimist.


vaata veel: