Punane sametkook:
250 g Alma keefiri täispiimast (toasoe)
1 tl vanilliekstrakti
1 tl valge veiniäädikat
punast toiduvärvi
400 g suhkrut
225 g toiduõli
2 L muna
320 g nisujahu
35 g kakaopulbrit
1,5 tl küpsetuspulbrit
Vala ühte kaussi keefir, vanilliekstrakt, äädikas ja punane toiduvärv. Sega.
Teises kausis sega suhkur, õli ja munad, kuna saad ühtlase segu.
Lisa segusse jahu, kakao ja küpsetuspulber ning sega kuni segu on ühtlane. Segamisel ole
ettevaatlik ja sega kergelt ning aeglaselt.
Nüüd lisa taignale hapupiima segu ja sega kuni tainas on korralikult segunenud.
Jaga tainas kaheks võrdseks osaks ning vala need suurtele küpsetuspaberiga kaetud
küpsetusplaatidele ( küpsetusplaadi mõõt ca 20*30 cm). Sellest kogusest saab kaks õhukest koogipõhja.
Küpseta 180 C juures ca 15-25 minutit.
Lase koogipõhjadel täielikult jahtuda enne koogi kokku panekut.
Toorjuustukreem:
450 g Valio toorjuustu (toasoe)
100 g tuhksuhkrut
150 g magustatud kondenspiima
3 tsp. pistaatsiapähklipastat
Vahusta toorjuust ja lisa kondenspiim. Vahusta pisut veel.
Lisa tuhksuhkur ja vahusta veel.
Lisa pistaatsiapähklipasta ja sega. Lase kreemil jahtuda külmkapis ca 30 minutit.
Koogikihtide vahele:
200 g tükeldatud maasikaid
Koogi kokkupanek:
Lõika koogipõhjad kaheks võrdseks tükiks. Nii saad neli kihti koogipõhju.
Määri kreem esimesele koogipõhjale ja lisa maasikatükid kreemi peale.
Kata järgmise koogipõhja kihiga ning korda tegevust veel kaks korda.
Kata viimane koogipõhja kiht kreemiga ning kaunista kook maasikate ja beseeküpsistega.
Lase koogil seista kapis üleöö, siis tulevad koogimaitsed paremini esile.
Retsept valmis koostöös Valio Eestiga