Pähklibesee valmistamiseks kasutasin röstitud sarapuupähklipuru ja kreemi sisse pistaatsiapähklipastat. Väga pähkline kook, mis maitseb imehästi suure koguse päikeseküpsete maasikatega.
Pähklibesee:
5 tk M munavalget
200 g suhkrut
50 g purustatud röstitud sarapuupähkleid
1 tl maisitärklist
1 tl valgeveiniäädikat
Vahusta munavalget kuni valgete tippude tekkimiseni.
Lisade osade kaupa suhkur ja vahusta veel ca 5 minutit.
Lisa maisitärklis ja valgeveiniäädikas.
Sega hulka röstitud pähklipuru.
Pane beseemass paberiga kaetud küpsetusplaadile ringikujuliselt ja küpseta 140 C juures ca 50 minutit. Lase beseel ahjus jahtuda.
Pistaatsipähkline vahukoor
200 ml vahukoort
4 spl suhkrut
2 tl pistaatsipähklipastat
Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa pistaatiapähklipasta.
Kata pähklibesee vahukoorega ja lisa ca 500 g maasikaid. Mida rohkem seda uhkem 🙂