Šveitsist pärit kaneeliga maitsestatud mandliküpsised, mis on kaetud valge suhkruglasuuri ja mandlitega. Küpsiste valmistamiseks on kasutatud ainult mandlijahu, mis teeb need sobivaks ka neile, kes nisujahuga tooteid ei soovi tarbida.
Kogus: 25-30 küpsist
Vaja läheb:
2 munavalget
0,25 tl soola
150 g tuhksuhkrut
2 tl sidrunimahla
1 tl kaneeli
350 g mandlijahu
Kaunistamiseks:
1 munavalge
175 g tuhksuhkrut
25-30 tervet mandlit
Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks. Lisa 150 g tuhksuhkrut ning vahusta veel kuni saad tugeva vahu. Lisa kaneel, sidrunimahl ja mandlijahu ning sega kuni saad ühtlase taigna. Lase taignal toatemperatuuril seista ca 30 minutit, et tainas kuivaks ja seda oleks lihtsam käsitleda.
Kaalu taignast ca 20 g tükikesed ning veereta neist ümmargused pallikesed. Pane pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta pallikesed käega lamedaks. Pane iga küpsise keskele terve mandel. Lase küpsistel kaks tundi õhu käes kuivada enne küpsetamist.
Kuumuta ahi 240 C juurde ja küpseta küpsiseid 3-5 minutit. Küpsised peaksid jääma väga kerge pruunika varjundiga.
Valmista kaunistamiseks glasuur. Selleks sega kokku munavalge ja tuhksuhkur. Kaunista küpsised glasuuriga.




