Virgin Mojito tort maasikatega

Jaga retsepti

 

Kes ei armastaks Mojitot…
Mojito koogi sees on ka hea 😊

Tordipõhi:
4 muna
4 sl suhkrut
4 sl kuhjaga isekerkivat jahu
0,5 tl soola

Täidis:
120 g laimivõiet (võib teha ise aga mina kasutasin purgi versiooni)
200 g traditsioonilist kohupiima
50 g suhkrut
100 g hapukoort
ca 2 tl piparmündiekstrakti (3 spl toiduõli+punt värsket piparmünti saumikseriga püreeks ja siis läbi sõela) Ekstrakti lisada niipalju, et maitse oleks mõnusalt ja tugevalt tunda.

Kaunistuseks:
400 g vahukoort
250 g Mascaraponet
800 g maasikaid
1 tl vanilliekstrakti
1 laimi riivitud koor

Maasikate katteks:
1tl želatiini
50 g vett

Tordipõhja jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sõeludes jahu ja sool. Sega ettevaatlikult, et õhk ei tuleks taignast välja.
Voorderda 24 cm läbimõõduga küpsetusvormi põhi küpsetuspaberiga ja kalla taigen vormi.
Küpseta ahjus 200 C juures ca 10 minutit. 
Jahuta tordipõhi enne kasutamist.

Kohupiimakreemi jaoks sega kokku kohupiim, suhkur, hapukoor ja piparmündiekstrakt.

Tordi kokkupanek:
Lõika tordipõhi kaheks kettaks.
Määri ühele poolele laimivõie ja selle peale piparmündiga kohupiimakreem.
Tõsta tordipõhja teine pool kohupiimakreemi peale.
Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa Mascarapone ning vanilliekstrakt ja vahusta pisut veel.
Määri saadud kreem õhukese kihina tordi peale ja külgedele.

Poolita maasikad ja kata tort maasikatega.
Lase želatiinil külmas vees paisuda ja sulata segu vesivannil nii, et želatiin oleks täielikult lahustunud. Jahuta segu toatemperatuurile.
Määri saadud segu pintsliga maasikatele, et maasikad hakkaksid ilusti läikima ja ei kuivaks õhu käes.
Pane ülejäänud kreem tordipritsi ja kaunista vastavalt oma soovidele. Kreemile võid riivida pisut laimikoort- nii saad värvilisema tulemuse 😊

 

vaata veel:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on