Suvine suitsukalasalat suvikõrvitsa ja munanuudlitega

Jaga retsepti

In English

Midagi kerget ja maitsvat suveõhtusse.

Salati koostisosad:
190g suvikõrvitsat
100 g munanuudleid
250 suitsukala (mina kasutasin suitsutatud meriahvenat)
200 g värvilisi kirsstomateid

Kaste:
1 suure laimikoor ja mahl
1 purustatud küüslauguküüs
1 tl suureteralist sinepit
4 spl oliivõli
0,5 tl valgeveiniäädikat
1 spl tumedat suhkrusiirupit
1 spl hakitud kappareid

peotäis rukolat
kressiõisi
1 spl röstitud kõrvitsaseemneid

Keeda munanuudlid, nõruta ja lase jahtuda.
Tükelda suvikõrvits peenikesteks kangideks.
Puhasta ja tükelda kala. Haki kirsstomatid pooleks.

Kastme jaoks sega koostisosad ühtlaseks.
Lisa kaste salati koostisosadele ja rukolale. Sega ja lase enne serveerimist seista ca 10-15 minutit.
Kaunista kõrvitsaseemnete ja kressiõitega.


vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja:

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350