Ploomikook kohupiima ja kaerahelvestega

Jaga retsepti

Jagan siinjuures ühte mõnusat ja kreemist ploomidega kohupiimakoogi retsepti, mille põhja valmistamiseks on kasutatud kaerahelbeid. Kaerahelbed annavad koogi põhjale mõnusa krõmpsuva struktuuri.

Kogus: 6-8 tükki

 

Põhi:

125 g võid

65 g suhkrut

1,5 dl nisujahu

1,5 dl kaerahelbeid

1 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

Kate:

2  muna

120 g suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

200 g hapukoort

360 g kohupiima

4 suurt ploomi (kivid eemaldatud ja viilutatud)

Tuhksuhkrut peale raputamiseks

 

Valmistamine:

Hõõru või suhkruga pehmeks, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, kaerahelbed ja sool ning sega ühtlaseks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusvormi põhja (vormi läbimõõt 24 cm). Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit. Alanda ahju kuumus 175 kraadile. Klopi munad lahti. Lisa munadele suhkrud, hapukoor ning kohupiim. Vala täidis küpsetusvormi. Laota täidisele puhastatud ja viilutatud ploomid ning küpseta 35-40 minutit või kuni kate on hüübinud. Lase koogil seista külmkapis üleöö ja enne serveerimist puista koogile tuhksuhkrut. 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad