Viktoria tort, mis googeldades tundus olevat Kaukaasiast pärit. Retsptis on rikkalikult pähkleid ja rosinaid.
Vaja läheb:
Koogipõhjadele:
250 ml jahu
200 ml suhkrut
0,75 tl soodat
3 munakollast
125 g maitsestamata jogurtit
125 g 30%-list hapukort
0,25 tl soola
1 sl kakaod
Vahusta munakollased suhkruga ja lisa hapukoorega segatud jogurt. Sega omavahel jahu, sool ja sooda ning lisa see taignale. Jaga tainas pooleks ning ühte poolde taignasse sega 1 sl kakaod. Valmista ette küpsetusvormid ( läbimõõduga 22 cm) ja jaga mõlemad taignad pooleks ning küpseta ahjus 180 C juures ca 10 minutit. Lase koogipõhjadel jahtuda.
Kreemile:
150 g 30%-list hapukoot
100 g võid
200 g keedetud kondenspiima
150 ml kreeka pähkleid
100 ml rosinaid
20-40 ml konjakit
Lase kõikidel koostisosadel seista paar tundi totemperatuuril , et kõik koostisosad oleksid kokku segades ühe temperatuuriga, siis saad ilusa ühtlase kreemi. Pese ja leota rosinad soojas vees ca 1 tund, siis nõruta ja kuivata. Haki pähkid.
Sega omavahel hapukoor, või ja kondenspiim. Kõiga parem on seda teha mikseriga, siis saad ilusa ühtlase kreemi. Lisa pähklid, rosinad ja konjak ning sega kreem ühtlaseks. Pane kreem külmpkappi jahtuma umbes paariks tunnik, siis on pärast lihtsam kooki kokku panna ja kihid tulevad ilusamad ja selgemad.
Jaga kreem kolmeks võrdseks osaks ning laota kreem koogipõhjade vahele. Tordi pealmiseks kihiks peab jääma tordipõhi mitte kreem. Pane tort külmkappi ja lase seista üleöö.
Järgmisel päeval võta kook külmkapist ja valmista kakaoglasuur.
Selleks läheb vaja:
75 ml suhkrut
40 g võid
1, 5 sl kakaod
2-3 sl piima
Pane koostisosad potti ja lase segul keema tõusta. Lase glasuuril veidike jahtuda ja kalla tordile.
Kaunista vastavalt soovile.