Tarte Tatin virsikutega

Jaga retsepti


In English

Tarte Tatin koos suviste, magusate virsikutega. 

Koostisosad:
ca 300 g tükk lehttaigent
3 suurt virsikut
0,5 tl kardemoni
50 g võid
100 g fariinsuhkrut
soola

Tükelda virsikud.
Kuumuta pannil (mis sobib pärast ka ahju panna) või, fariinsuhkur, kardemon ja sool.
Lisa virsikud ja hauta neid pannil ca 10 minutit, et osa vedelikku aurustuks.
Kata virsikud lehttaignaga ja suru taigna servad virsikute ja panni ääre vahele- nii, et vedelik ei pääseks taigna peale.
Torka taignasse kahvliga augud ja küpseta ahjus 200 C juures ca 25 minutit, kuni lehttaigen on pealt ilusti krõbe ja kuldpruun.
Lase pisut jahtuda ja pane koogialusele nii, et lehttaigen jääks vastu taldrikut ja virsikud  peale.
Serveeri vanillijäätisega.



vaata veel:

Eelroad

Kanamaksa pasteet pohlatarretisega.

Värviline kanamaksapasteet, mis sobib hästi pidulauale. Kaunistuseks ja maitseks on pasteedile lisatud pohlatarretis. Pasteedi jaoks läheb vaja: 800 g kanamaksa

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50