Aprikoosikoogikeste valmistamine on lihtne ja need on mõnusalt hapukad. Hea oleks retsepis kasutada hästi valminud aprikoose aga kui neid pole saada võib aprikoosidele enne ahjupanekut raputada 1 tl suhkrut koogikese kohta.
Kogus: 12 tükki
Vaja läheb taignale:
250 g jahu
50 g tuhksuhkrut
näpuotsaga soola
120 g võid
3-5 sl jääkülma vett
Täidise jaoks läheb vaja:
60 g toasooja võid
60 g vedelat mett täidisesse + 12 tl koogikestele
50 g mandlijahu
1 tl jahu
1 muna
25 ml vahukoort
6 küpset aprikoosi, poolitatud ja kivi eemaldatud
1-2 sl mandlilaaste
Taigna valmistamiseks sega omavahel jahu, tuhksuhkur ja sool. Pudista näppudega või ja kuivainete segust ühtlane puru. Lisa lusikatäie kaupa jääkülm vesi ja suru kuni tainas hakkab kokku. Jaga tainas 12-ks võrdseks osaks ja vooderda iga taignatükiga muffinivormi pesa. Torka kahvliga augud taignasse ja pane muffinivorm 30 minutiks külmkappi. Küpseta 15-20 minutit 165 C juures. Täidise valmistamiseks sega omavahel või, 60 g mett, mandlijahu ja jahu. Lisa muna ja vahukoor ning sega ühtlaseks.
Pane iga koogikese sisse ca 1 tl täidist ja poolik aprikoos (lõikepool üleval). Raputa koogikestele mandlilaaste. Küpseta koogikesi ahjus 170 C juures ca 20 minutit. Enne serveerimist lisa igale jahtunud koogikesele 1 tl mett.