Muretaignast mustikagaletid on mõnusalt kerged ja mahlased. Neid sobib hästi süüa nii jahtunult kui ka soojalt. Kui serveerid galette soojalt siis proovi neid ka koos vaniljejäätisega. Mõnusa krõmpsuva nüansi annab galettidele pruun suhkur, mis on raputatud galetti servadele. Selles retseptis kasutasin kultuurmustikad, kuid siia sobivad väga hästi ka metsamustikad. Metsamustikate kasutamisel võib suhkru osa veidi suurendada, kuna metsamustikad ise on
hapukamad.
Kogus: 5 galetti
Vaja läheb taignale:
180 g jahu
3 sl suhkrut
näpuotsaga soola
150 g võid
1-3 sl jääkülma vett
Täidis ja kate:
150 g kultuurmustikaid
3 sl suhkrut
1 sl maisitärklist
1 sl sidrunimahla
Määrimiseks 1 muna
1 sl pruuni suhkrut
Taigna jaoks sega kausis jahu, suhkur ja sool. Lõika võist väikesed tükikesed ning sega või jahuga. Pudista näppudega või ja jahu-suhkrusegust ühtlane puru. Lisa jääkülm vesi ühe lusikatäie haaval ja vormi taigen. Ära taigent palju sõtku vaid suru see ühtlaseks palliks ning mässi toidukilesse. Hoia tainast enne kasutamist külmkapis vähemalt tund aega. Võta taigen külmkapist ja lase taignal toatemperatuuril mõni minut soojeneda, et seda oleks võimalik rullida. Jaga taigen 5-ks võrdseks osaks. Veereta igast taignatükist pall ning siis rulli taignapall küpsetuspaberil ringikujuliseks (ringi läbimõõt 14-15 cm).
Täidise valmistamiseks sega suhkur maisitärklisega. Lisa mustikad ja sidrunimahl. Ning sega korralikult läbi. Laota mustikad lahtirullitud taignaringide keskele. Jäta servadest vabaks ca 3 cm. Tõsta vabaks jäetud taignaservad täidise peale. Galeti keskelt peaksid mustikad jääma paistma. Määri galettide servad lahtiklopitud munaga ning puista servadele 1 sl pruuni suhkrut. Küpseta galette ahjus 200 C juures ca 20 minutit.