Soufra

Jaga retsepti

Soufra on Kreeka päritoluga pirukas, kus filotaignalehtede kihtide vahele on peidetud suvised marjad ja kõik see on kallatud üle vahukoore-munaseguga. Siin retseptis on kasutatud maasikaid ja mustikaid aga sobivad hästi ka kõik teised marjad ning õunad.

Kogus: 8-10 tükki

Vaja läheb koogile:

240 g filotaigna lehti, sügavkülmutatud ja sulatatud
100 g sulatatud võid + 1 sl vormi määrimiseks
0,5 tl kaneeli
50 g suhkrut

Täidiseks:
100 g suhkrut
200 g maasikaid
ca 100-125 ml vahukoort
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
Näpuotsaga soola
50 g kultuurmustikaid
tuhksuhkrut

Kuumuta ahi 190 C juurde. Määri 20 cm läbimõõduga küpsetusvorm 1 sl võiga. Sega 50 g suhkrut 0,5 tl kaneeliga. Laota üks leht filotainast lauale ning määri taignale pintsliga õhuke kiht sulatatud võid. Raputa vahele 1 tl kaneeli-suhkrusegu. Kata teise filotaigna lehega ning kortsuta filotaigna leht (alustades kortsutamist lühemast taigna servast). Säti kortsutatudfilotaigna leht ringi kujuliselt küpsetusvormi alustades vormi keskelt, et moodustuks nn. roos. Jätka samamoodi kõigi teiste filotaigna lehtedega, et saaksid nn. suure roosi. Kui küpsetusvorm on täidetud, siis määri ülejäänud sulatatud või vormis olevate filotaigna lehtede peale. Küpseta ahjus 190 C juures 20 minutit.

Lõika maasikad pooleks ja pane need koos 50 g suhkruga potti ja lase keema tõusta. Eemalda pott pliidilt ja lase segul jahtuda. Nõruta maasikatelt siirup ja säti maasikatükid kortsutatud filotaigna lehtede vahele.

Sega omavahel maasikatest järele jäänud siirup ja vahukoor nii, et saaksid kokku 150 ml vedelikku. Lisa lahtiklopitud munad, 50 g suhkrut, vanillisuhkur ja sool ning sega ühtlaseks. Kalla vahukoore munasegu vormi nii, et see kataks ühtlaselt kogu vormi sisu. Suru
filotaignalehtede vahele terved mustikad.

Küpseta vormi ahjus 30-40 minutit või kuni see on pealt kuldne. Võta vorm ahjust ja lase 10 minutit jahtuda. Eemalda kook vormist ja puista üle tuhksuhkruga.

 

 

 

vaata veel: