Sellest kogusest saad ca 16 ekleeri
Ekleerid
85 g Alma Eesti võid
180 g vett
0,5 tl soola
110 g jahu
3 tk M suurust muna
Pane potti vesi, või ja sool ning kuumuta segu keemiseni.
Võta pott tulelt ja lisa jahu. Sega tainast, kuni moodustub taignapall.
Pane pott uuesti madalale kuumusele ja kuumuta tainast kogu aeg segades 3 minutit.
Lase taignal pisut jahtuda ja sega mikseriga taignasse ühekaupa lahtiklopitud munad.
Kui tainas on ühtlaseks segatud, siis pane tainas pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ca 7 cm pulgad.
Soojenda ahi 200 C- ni ja küpseta ekleere ahjus 20 minutit. Ava korraks ahjuuks ja lase niiskus ahjust välja. Alanda ahju temperatuur 180 C juurde ja küpseta veel ca 20 minutit. Ekleerid peavad olema mõnusalt helepruunid.
Lase ekleeridel enne täitmist täielikult jahtuda.
Kreem
100 ml Alma vahukoort
100 g Valio Viola laktoosivaba toorjuustu
35 g suhkrut
Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa kohupiimakreem ning toorjuust. Pane kreem pritskotti. Lõika ekleerid pooleks ja täida kreemiga.
Sidruniglasuur
200 g tuhksuhkrut
4 spl sidrunimahla (vajadusel rohkem, sest glasuur peab olema piisavalt vedel, et sellega ekleere katta)
kollast toiduvärvi
Sõelu tuhksuhkur kaussi ja lisa sidrunimahl ning toiduvärv. Hõõru glasuur ühtlaseks. Pane glasuur pritskotti ja kaunista ekleerid glasuuriga.
Lase ekleeridel enne serveerimist seista külmkapis üleöö.
Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga