Praetud halloumiga krõbe võileib

Jaga retsepti

Võileivad, kus on krõbedaks praetud sai ja halloumi juust. Maitseks tšillit ja mett ning värskuse võileivale annavad avokaado, paprika ja spinat.

Kogus: 2-le sööjale

Koostisosad:

2 väikest ciabattat või mõnda teist kuklit

1 söögivalmis avokaado

3 sl sidrunimahla

200 g halloumi juustu

Juustu ja saiade praadimiseks võid

Pool punast paprikat

Pool peotäit värskeid spinatilehti

Kastmeks:

1 sl magusat tšillikastet

0,5 tl mett

Maitsestamiseks soola ja tšillihelbeid

Sulata pannil või ja prae saiad mõlemalt poolt kergelt pruuniks. Prae ka juustuviilud mõlemat poolt kergelt pruuniks. Võid kasutada saiaviilude ja halloumi juustu praadimiseks/grillimiseks ka lauagrilli.

Puhasta ja viiluta avokaado. Nirista viilutatud avokaadole sidrunimahl, et anda avokaadole maitset ja vältida avokaado pruunistumist.

Puhasta paprika ja lõika see kangideks.

Sega kastmeks kokku tšillikaste, mesi, sool ja tšillihelbed.

Pane kahele saiaviilule avokaado viilud, halloumi, spinati lehed ja paprika. Nirista  võileivale kaste ning tõsta peale teised saiaviilud. Lõika võileivad pooleks ning serveeri.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on

Coop

Pidulikud mulgipudrusuupisted

  Kogus 16 tk Valmistamisaeg ca 30 minutit+ mulgipudru keetmiseks ca 1 tund Mulgipudru koostisosad: 450 g kooritud ning väikesteks