Küpsised valge šokolaadi, jõhvikate ja aprikoosidega

Jaga retsepti

In English
Jõuluootuse küpsised, mida on tore päkapikule sussi sisse pista 😉
Magusad, šokolaadised ja puuviljased küpsised, mis maitsevad kõigile. Servadest kergelt krõbedad ja seest pisut pehmemad.

170 g võid (toatemperatuuril)
120 g tumedat Muscovado suhkrut
80 g suhkrut
1 muna
250 g jahu
2 tl maisitärklist
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
135 g valget šokolaadi (tükkideks hakitud)
60 g kuivatatud jõhvikaid
45 g kuivatatud aprikoose (tükkideks hakitud)

Vahusta võid käsimikseriga mõni minut ja lisa suhkrud. Vahusta kuni moodustub heledam vaht ja lisa muna ning vahusta veel kuni oled saanud ühtlase tiheda vahu.
Sega teises kausis jahu, sool, tärklis ja küpsetuspulber. Lisa saadud segu või-munavahule ning sega.

Lisa taignale aprikoosid, jõhvikad ja valge šokolaad. Töötle taigen käega ühtlaseks ning mässi taignapall toidukilesse ning pane 2 tunniks külmkappi.

2 tunni möödudes võta taigen külmkapist ja jäta toatemperatuurile soojenema, kuni taigen muutub uuesti vormitavaks. Kaalu 25 g taignatükid ja rulli need käte vahel pallideks.
Aseta pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta käega lapikuks.
Küpseta ahjus 175 kraadi juures 8-10 minutit, kuni küpsiste servad hakkavad pisut pruunikaks värvuma.

Jahuta küpsised ja serveeri koos külma piimaga.

vaata veel:

Eelroad

Maasikasalsa

Seda mõnusat salsat serveeri koos tortillakrõpsudega. Mõnus värske suvine amps. Retsept 4-le   Vaja läheb: 1 avokaado, hakitud ca 0,5

Eelroad

Pesto röstitud tomatitega

Pesto koostisosad: 400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud 30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks 2 suurt küüslauguküünt väike peotäis lehtpeterselli