Mõnus taipärane kanasupp maapähklivõi ja kookospiimaga. Aasia toidu armastajatel lööb see supp kindlasti silma särama. Valmistasin seda suppi Instant potis, mis oma omadustelt on kiirkeedupott, koos erinevate lisafunktsioonidega nagu praadimine, hautamine, supi valmistamise funktisoon jne. Selles potis saab kergelt ja mis kõige tähtsam kiiresti kõik muidu väga aeganõudvad toidud valmis teha.
PS. sama suppi saad teha ka tavapotis. Koostisainete lisamise järjekord on sama aga keetmiseks kasuta tavalist potti/pliiti. See võtab pisut kauem aega, et kana kintsuliha pehmeks keeks.
Vaja läheb:
1 l kanapuljongit
1 purk kookospiima (400 ml)
60 ml sojakastet
2 sl kalakastet
2 sl mett
80 g maapähklivõid
60 g Thai punast karrikastet
1 kg kanakintsuliha (kondita ja nahata)
4 suuremat šampinjoni
1 suur punane paprika kaun
1 küüslauguküüs, kooritud ja riivitud
3 cm jupp ingverit, kooritud ja riivitud
125 g riisinuudleid
1 laimi mahl
ca 70 g värske spinati lehti
värsket basiilikut, hakitud
serveerimiseks röstitud maapähkleid
Pane riisinuudlid külma vette likku.
Instant poti kausis sega omavahel kanapuljong, kookospiim, sojakaste, kalakaste, mesi, maapähklivõi ja karripasta. Lisa kana, tükeldatud seened ja paprika ning riivitud ingver ja küüslauk. Küpseta rõhu all Instant potis 20 minutit. Vabasta pott rõhu alt.
Pane Instant pot sautè režiimi. Tõsta kana potist ja rebi tükkideks. Lisa potti eelnevalt leotatud riisinuudlid, laimi mahl, spinat ja basiilik. Hauta kuni nuudlid on pehmed.Tõsta potti tagasi ka kanatükid.
Jaota supp kaussidesse. Lisa maapähklid ja serveeri kohe.