Ahjus küpsetatud broilerikintsud musta sõstra-rosmariini ja hapukoore marinaadis

Jaga retsepti

Musta sõstra marinaadis kana, millel annab maitsenüansi värske rosmariin ja pehmust lisab hapukoor.

Sobib ka grillil küpsetamiseks. Lisaks sobiks pakkuda värskeid porgandeid, peete ja praetud värskeid kartuleid.

Vaja läheb:

750 g broilerikintsu, nahaga

200 ml musti sõstraid

2 spl suhkrut

0,25 tl musta purustatud pipart

3 oksakest rosmariini- rebi oksakestelt lehed

1 tl soola

3 spl hapukoort (rasvasisaldusega 20%)

Purusta mustad sõstrad kahvliga ning sega kokku kõik marinaadi koostisosad ning määri marinaad lihale. Jäta liha maitsestuma ca 20 tunniks.

Võta broilerikintsud  ja pane need koos marinaadiga ahjupannile. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 C juures ca 1 tund. Küpsust kontrolli kahvliga. Broilerikintsud peaksid olema pealt mõnusad kuldpruunid.

vaata veel:

Eelroad

Sojakastmes marineeritud munad forellimarjaga

Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles

Eelroad

Scotch eggs

Traditsionaalne Šoti toit, mis sobib hästi lihavõttepühade lauale. Minule meeldib selline variant, milles munakollane on veel mõnusalt vedel, mis tekitab