Mõnus ja kiire õhtusöök. Maitseb nagu Hiina toidu restoranis 😊
Kana:
600 g kanafileed
0,5 tl soola
0,5 tl küüslaugugraanuleid
musta pipart
4 sl vett
Meekaste:
10 spl ketšupit
5 spl magusat tšillikastet
3 spl suhkrut
5 spl mett
9 spl vett
Tainas kanale:
1 tk M suuruses muna
0,25 tl soola
0,5 tl küüslaugugraanuleid
150 ml vett
65 g maisitärklist
105 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 spl õli
Õli fritüürimiseks.
seesamiseemned- peale raputamiseks
Lõika kanafilee ca 2,5 cm suurusteks tükkideks. Lisa kanatükkidele sool, küüslaugugraanulid, must pipar ja vesi.. Sega korralikult ja lase seista 20 minutit.
Taigna valmistamiseks sega muna, soola, küüslaugugraanulitega ja veega. Lisa küpsetuspulber ja sega korralikult.
Lisa maisitärklis ja jahu ning kõige lõpuks õli. Sega ühtlaseks taignaks.
Kastme valmistamiseks sega kastme koostiosad ja keeda madalal kuumusel ca 10-15 minutit kuni kaste muutub paksemaks ja venivamaks.
Lisa kanafileetükkidele taigen ning sega korralikult nii, et kõik kanatükid oleksid kaetud taignaga. Fritüüri kanatükke kuni need on pealt ilusad pruunid.
Sega fritüüritud kanatükid 1/3 kastmega ja raputa peale seesamiseemneid.
Serveeri kana koos ülejäänud kastme ja köögivilja-munariisiga.
Head isu!
Eelroad
Bruchettad krevettide ja kirsstomatitega
Suvine eelroog või väike amps suveõhtusse. Valmib kiirelt ja on maitselt kergelt magus ja vürtsikas. Retsept kahele Vaja