Leivakesed heeringa, peedi ja mädarõika kreemiga

Jaga retsepti

Kogus: 8 leivakest

Vaja läheb:

4 viilu musta leiba (kandilist)

1 sl võid, leiva praadimiseks

50 g heeringafileed (ilma õlita)

1 tk keedetud peet (ca 60 g )

50 g majoneesi

100 g toorjuustu

0,5 tl mädarõigast

4 keedetud vutimuna

Kaunistamiseks:

Mõned varred murulauku

Punast kalamarja

Lõika leivaviiludel ära koorik ning lõika leivaviilud pooleks. Prae leivaviilud pannil mõlemalt poolt võiga kergelt pruunikaks. Sega omavahel toorjuust, majonees ja mädarõigas. Kui soovid kreemile teravamat maitset võid lisada rohkem mädarõigast. Lõika peet õhukesteks viiludeks. Koori vutimunad ja lõika need pikuti pooleks. Viiluta heeringas õhukesteks viiludeks

Määri või pritsi kreem (kasuta pritskotti) leivale ning pane leivale peedi- ja heeringaviilud ning vutimunad. Kaunista murulaugu varte ja kalamarjaga.

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Antipasti Crostini

Eelroog, mis sobib hästi tervitusjoogi kõrvale.Pisikesed väikesed pikast saiast lõigatud ja ahjus röstitud viilud, mis on kaetud erinevate katetega. Sobivad