Leivakesed heeringa, peedi ja mädarõika kreemiga

Jaga retsepti

Kogus: 8 leivakest

Vaja läheb:

4 viilu musta leiba (kandilist)

1 sl võid, leiva praadimiseks

50 g heeringafileed (ilma õlita)

1 tk keedetud peet (ca 60 g )

50 g majoneesi

100 g toorjuustu

0,5 tl mädarõigast

4 keedetud vutimuna

Kaunistamiseks:

Mõned varred murulauku

Punast kalamarja

Lõika leivaviiludel ära koorik ning lõika leivaviilud pooleks. Prae leivaviilud pannil mõlemalt poolt võiga kergelt pruunikaks. Sega omavahel toorjuust, majonees ja mädarõigas. Kui soovid kreemile teravamat maitset võid lisada rohkem mädarõigast. Lõika peet õhukesteks viiludeks. Koori vutimunad ja lõika need pikuti pooleks. Viiluta heeringas õhukesteks viiludeks

Määri või pritsi kreem (kasuta pritskotti) leivale ning pane leivale peedi- ja heeringaviilud ning vutimunad. Kaunista murulaugu varte ja kalamarjaga.

 

 

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Röstitud räimedega salat

Mõnus kerge salat, mis sobib hästi tähistamaks Eesti sünnipäeva.  Koostisosad: 300 g (värskeid) pisikesi kartuleid 300 g puhastatud räimefileed +

Eelroad

Lehtkapsa (kale) pesto

Pesto on mõnus ja suvine määre, mida saab teha peaaegu kõigest, mida aias leidub. Seekord  valmistasin pesto lehtkapsast. Vaja läheb: