Kogus: 8 leivakest
Vaja läheb:
4 viilu musta leiba (kandilist)
1 sl võid, leiva praadimiseks
50 g heeringafileed (ilma õlita)
1 tk keedetud peet (ca 60 g )
50 g majoneesi
100 g toorjuustu
0,5 tl mädarõigast
4 keedetud vutimuna
Kaunistamiseks:
Mõned varred murulauku
Punast kalamarja
Lõika leivaviiludel ära koorik ning lõika leivaviilud pooleks. Prae leivaviilud pannil mõlemalt poolt võiga kergelt pruunikaks. Sega omavahel toorjuust, majonees ja mädarõigas. Kui soovid kreemile teravamat maitset võid lisada rohkem mädarõigast. Lõika peet õhukesteks viiludeks. Koori vutimunad ja lõika need pikuti pooleks. Viiluta heeringas õhukesteks viiludeks
Määri või pritsi kreem (kasuta pritskotti) leivale ning pane leivale peedi- ja heeringaviilud ning vutimunad. Kaunista murulaugu varte ja kalamarjaga.