Meresoolaga kaerahelbe- ja maisihelbeküpsised

Jaga retsepti



Mõnusad soolakad krõmpsuvad küpsised. Need kaovad laualt nii kiiresti, et tundub nagu ei olekski midagi küpsetanud. Aga õnneks on neid imelihtne teha. Kohe kui otsa saavad võib teha uued. 😊Huvitavaks teeb need küpsised maisihelveste ja täisterakaerahelveste kooslus.
Maitsevad imehästi koos jääkülma piimaga.

Sellest kogusest saad 18 suurt küpsist.

Koostisosad:
120 g võid
80 g peensuhkrut
180 g rafineerimata pruuni roosuhkrut
120 g nisujahu
0,5 tl meresoola
1 tl küpsetuspulbrit
2 muna
240 g täisterakaerahelbeid
50 g kuivatatud jõhvikaid
60 g maisihelbeid.

Kuumuta ahi 165 C-ni.
Sulata või ja sega suhkrutega. Lisa ühekaupa munad.
Teises kausis sega jahu, küpsetuspulber ja sool.
Lisa jahusegu või- ja suhkrusegusse. Sega ühtlaseks taignaks.
Lisa kaerahelbed ja jõhvikad ning sega ühtlaseks. Kõige lõpuks lisa maisihelbed. Peale maisihelveste lisamist sega tainast ettevaatlikult, et maisihelbed jääksid võimalikult terveks.

Vormi taignast 50 g pallikesed ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta pallikesed käe või klaasipõhjaga lapikuks. Vajadusel kohenda küpsiste ääri, et need jääksid võimalikult ühtlased-ümmargused. Jäta küpsiste vahele piisavalt palju ruumi, et need ei vajuks küpsedes kokku.

Pane küpsised ahju ja küpseta ca 25 minutit. kuni küpsised on pealt kerged pruunikad. Tõsta küpsised ahjust välja ja lase jahtuda ca 5 minutit pannil ja edasi jahuta küpsiseid restil.

Head maiustamist!


vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja: