Köögiviljavorm, mis eristub tavalistest ahjuvormidest seetõttu, et köögiviljad on enne ahjupanekut kergelt läbi praetud ja see annab neile kergelt karamellise maitsenüansi. Kastmes olev juust, küüslauk ja vahukoor on juba tuttavad maitsekombinatsioonid, mis on alati maitsekad ja sööjate poolt hästi vastu võetud.
Kogus: 3-le sööjale
Vaja läheb:
400 g kartuleid (lõigatud ca 2*3 cm tükkideks)
300 g porgandeid (lõigatud kangideks)
1 paprika (lõigatud ca 2*4 cm suurusteks tükkideks)
1 sibul (hakitud)
4 küüslaugu küünt (hakitud)
2 tl jahu
200 ml vahukoort
120 ml vett
20 g + 20 g riivitud kõvajuustu
Praadimiseks toiduõli
Mõned tüümiani varred
0,5 tl sool
0,25 tl jahvatatud musta pipart
Pane pannile toiduõli ja prae selles kartuleid ja porgandeid kuni need on saanud pruunika jume. Võta kartulid ja porgandid pannilt ning pane need kaussi. Prae pannil ka paprika tükid koos tüümiani vartega ning lisa ka need kaussi. Tõsta pannile sibul ja küüslauk ning prae kuni need on muutunud klaasjaks. Lisa pannile jahu ning kuumuta mõni minut. Lisa pannile vahukoor ning vesi ning kuumuta kastet kuni see on paksenenud. Lisa 20 g riivitud juustu ning maitsesta kaste soola ja pipraga.
Kalla kaste ahjuvormi ja lisa sinna ka praetud köögiviljad. Kata ahjuvorm fooliumiga ning küpseta eelkuumutatud ahjus 180 C juures ca 30-40 minutit. Eemalda foolium ja raputa köögiviljadele 20 g riivitud juustu ning tõsta vorm veel 5 minutiks ahju 220 C juurde.
Võta vorm ahjust ja serveeri kohe.