Rabarberikrõbedik odrahelvestega

Jaga retsepti

Tõeliselt lihtne magustoit, mis valmib lihtsalt ning maitseb eriti hästi soojalt ja serveerituna koos jäätisega.  

Sellest kogusest jagub 6 sööjale

Vaja läheb:

3 dl odrahelbeid

1 dl suhkrut

2 dl nisujahu

100 g+ 50 g võid

0,25 tl soola

450 g tükeldatud rabarberit

1 tl kaneeli

100 g fariinsuhkrut

Serveerimiseks vanillijäätist

Rösti odrahelbed kuumal ja kuival pannil. Pane kuumad röstitud odrahelbed kaussi ja sega 1 dl suhkruga. Lase suhkruga segatud helvestel jahtuda. Lisa suhkruga segatud odrahelveste kaussi jahu, sool ja 100 g võid ning näpi koostisosad sõrmedega kokku purukatteks.

Sulata pannil 50 g võid ja lisa fariinsuhkur ning kaneel. Kuumuta pisut, et moodustuks ühtlane segu. Lisa rabarber. Kuumuta rabarberitükke koos või-suhkru seguga seni kuni rabarberist tuleb välja pisut mahla ja rabarber pehmeneb veidi.

Pane küpsetusvormi põhja rabarberi segu ja peale purukate. Küpseta ahjus 200 C juures  ca 25 minutit, kuni krõbedik on pealt ilusalt kuldpruun.

Serveeri rabarberikrõbedikku soojalt koos vanillijäätisega.

vaata veel:

AASTA 2019 TOIDUREIS

Lefse

Seekord oleme jõudnud Norra ja valmistada otsustasin jälle midagi kartulist.Norra kartuli lameleiba ehk Lefse´t. Lefse´t süüakse palju jõulude ajal. Magus variant

Eesti sünnipäev

Pidupäevatort

Eesti Vabariigi sünnipäevaks sai tehtud üks pidupäeva tort, mis näeb välja hea ja maitseb ka hästi.Aega selle tegemiseks kulub küll