Sojakastmes marineeritud munad forellimarjaga

Jaga retsepti

Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles retseptis marineerisin keedetud mune sojakastmes aga täidise tegin nagu tavalistel täidetud munadel. Lisaks punast forellimarja, rohelist tilli ja musti seesamiseemneid.

Pidulik roog Eesti sünnipäeva lauale saigi valmis.

Vaja läheb:

7 muna (munad peavad olema toatemperatuuril)

Marinaadi jaoks läheb vaja:

150 ml puljongit

8 spl sojakastet

8 sl riisiäädikat

4 sl tumedat sojakastet

Sega marinaadi koostisosad.

Munatäidise jaoks läheb vaja:

50 g majoneesi ( kui tundub, et täidis on liiga paks võid majoneesi juurde lisada)

pisut soola ja prurustatud musta pipart

Kaunistuseks forellimarja, tilli ja musti seesamiseemneid

Keeda mune.  Munakollane peab olema täiesti kõva. Jahuta keedetud munad ja koori need ning pane need grip kotti kallatud marinaadi sisse marineeruma 24 tunniks. Vahepeal võid kotis olevaid mune liigutada, et munad oleksid igast küljest marinaadiga kaetud.

Järgmisel päeval võta munad marinaadist ja kuivata need köögipaberiga. Lõika munad pikuti pooleks ja uurista välja munakollane. Pane munavalge poolikud vaagnale.

Munatäidise valmistamiseks purusta munad kahvliga ja lisa majonees. Kui soovid õhtlast ja siledat täidist, siis kasuta saumikserit. Maitsesta saadud segu musta pipra ja soolaga. Pane saadud segu pritskotti ning täida munavalgepoolikud. Kaunista forellimarja, rohelise tilli ja musta seesamiseemnetega.

Head isu!

 

vaata veel:

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.