Aasia stiilis veiseribid

Jaga retsepti

Aasiapärases kastmes veiseribid, mis sobivad serveerimiseks praetud riisi ja ahjus tehtud porganditega.

Vaja läheb:

1,2 kg veiseribi

3-4 spl jahu

praadimiseks toiduõli

35 g Hoisin kastet

115 g ketšupit

110 g BBQ kastet

40 g pruuni suhkrut

4 spl sojakastet

200 g vett

0,25 tl Hiina vürtsisegu

6 küüslauguküünt, purustatud

5 cm jupp ingverit, riivitud

0, 5 tl soola

Pane pannile toiduõli. Lõika veiseribid väiksemateks tükkideks ja keeruta neid jahus, et ribid oleksid ilusti jahuga kaetud. Prae jahuga kaetud ribid pannil ilusti pruuniks (igalt küljelt) ja tõsta kõrvale.

Pane kaussi Hoisin kaste, ketsup, BBQ kaste, pruun suhkur, sojakaste, vesi, vürtsisegu, küüslauk, ingver ja sool. Sega kaste ühtlaseks. Pane ahjupotti ribid ja kalla kaste ribidele. 

Kata ahjupott kaanega ja aseta kaan eelkuumutatud ahju 170 C juurde ca 3-4 tunniks või kuni liha on ilusti pehme ning mureneb kondi küljest lahti.

Tõsta ribid potist ja eemalda kastmelt veiserasv, kasutades selleks köögipaberit. Lase rasval imbuda köögipaberisse ja viska rasvane paber minema. Korda kuni kõik rasv on eemaldatud.

 

Serveeri veiseribisid koos kastme ja praetud riisiga.

 

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Pesto röstitud tomatitega

Pesto koostisosad: 400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud 30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks 2 suurt küüslauguküünt väike peotäis lehtpeterselli

Eelroad

Juustusnäkid avokaado-jogurti dipiga

ca 10 snäkki Juustusnäkid  Koostisosad: 2 munavalget 2 dl Valio Cheddari riivitud juustu 0,5 tl suitsupaprika pulbrit 1. Sega juust,