Aasiapärases kastmes veiseribid, mis sobivad serveerimiseks praetud riisi ja ahjus tehtud porganditega.
Vaja läheb:
1,2 kg veiseribi
3-4 spl jahu
praadimiseks toiduõli
35 g Hoisin kastet
115 g ketšupit
110 g BBQ kastet
40 g pruuni suhkrut
4 spl sojakastet
200 g vett
0,25 tl Hiina vürtsisegu
6 küüslauguküünt, purustatud
5 cm jupp ingverit, riivitud
0, 5 tl soola
Pane pannile toiduõli. Lõika veiseribid väiksemateks tükkideks ja keeruta neid jahus, et ribid oleksid ilusti jahuga kaetud. Prae jahuga kaetud ribid pannil ilusti pruuniks (igalt küljelt) ja tõsta kõrvale.
Pane kaussi Hoisin kaste, ketsup, BBQ kaste, pruun suhkur, sojakaste, vesi, vürtsisegu, küüslauk, ingver ja sool. Sega kaste ühtlaseks. Pane ahjupotti ribid ja kalla kaste ribidele.
Kata ahjupott kaanega ja aseta kaan eelkuumutatud ahju 170 C juurde ca 3-4 tunniks või kuni liha on ilusti pehme ning mureneb kondi küljest lahti.
Tõsta ribid potist ja eemalda kastmelt veiserasv, kasutades selleks köögipaberit. Lase rasval imbuda köögipaberisse ja viska rasvane paber minema. Korda kuni kõik rasv on eemaldatud.
Serveeri veiseribisid koos kastme ja praetud riisiga.