Kanamaksa salat suviste köögiviljadega ja graanatõunaseemnetega

Jaga retsepti

Suvine salat köögiviljade ja kanamaksaga. Kanamaks  valmib kiirelt ja jääb väga mõnusalt hõrk. Oluline on kanamaksa mitte üle küpsetada.

 

Salat on kahele.

 

Vaja läheb:

250 g kanamaksa

2 spl toiduõli

maksa maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart

1 lehtsalat või salatisegu (ca pool pakki)

40 g kollaseid kirsstomateid

40 g rediseid

pool punasest  sibulast

2 keedetud muna

pisike peotäis granaatõunaseemneid

 

Salati kastme valmistamiseks:

10 suurt basiilikulehte

3 spl balsamiäädikat

2 spl mett

3 spl oliivõli

maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart.

 

Puhasta kanamaks kelmetest ja lõika ca 2- 3 cm suurusteks tükkideks.  Pane pannile toiduõli. Lisa kuuma õli sisse kanamaksa tükid. Prae maksa kiiresti nii, et maks jääks sest pehme ja kergelt roosa. Maitsesta maks soola ja purustatud musta pipraga.

Pese ja puhasta salat ning köögiviljad. Lõika need endale sobivateks tükkideks ning aseta vaagnale. Lisa vaagnale ka veeranditeks lõigatud  keedetud munad ja kanamaks. Kõige lõpuks lisa granaatõunaseemned.

Salatikastme valmistamiseks pane blenderisse kõik kastme koostisosad (va sool ja pipar) ning  blenderda ühtlaseks vedelikuks. Maitsesta kaste soola ja purustatud musta pipraga ning nirista kaste salatile. Serveeri kohe.

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku