Pekaanipähklitega küpsised on krõbedad ja mõnusa röstitud pähklimaitsega. Need kaovad kiiresti, sest need maitsevad kõigile.
Koostisosad:
200 g toasooja võid
200 g pruuni suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
0,5 tl soola
150 g+100g pekaanipähkleid
250 g jahu
2 muna
1 tl kuhjaga küpsetuspulbrit
Purusta 150 g pekaanipähkleid ja rösti neid ahjus 175 kraadi juures 7 minutit.
Vahusta toasoe või pruuni suhkruga kreemjaks vahuks. Lisa ühekaupa munakollased ja vahusta ühtlaseks. Pane kaussi jahu, sool, vanillisuhkur ja küspsetuspulber ning sega. Lisa jahusegu vahustatud võile ning suru taignaks. Mässi taigen toidukilesse ja pane tunniks külmkappi tahenema.
Vormi taignast 20 g-sed pallikesed ja veereta neid purustatud pähklisegus. Pane pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta need kergelt lapikumaks. Klopi munavalge kergelt vahule ning kasta terved pekaanipähklid munavalgesse ja seta igale küpsisele üks pähkel ning suru seda kergelt, et see haakuks taignaga.
Küpseta küpsiseid ahjus 95 C juures 10 minutit.