Läätsedega lasanje

Jaga retsepti

Läätsedega lasanje on mõnus ja maitsev sügisene toit. Valmistamine võtab pisut aega aga samas maitseb imeliselt.

Vaja läheb:

200 g punaseid läätsi (poolitatud), pestud

1 suur sibul, tükeldatud

1 punane paprika,tükeldatud

6 küüslauguküünt, purustatud

50 g võid

1 tl soola

0,5 tl musta pipart 

400 ml vahukoort

3 sl kuhjaga jahu

200 ml vett

100 g riivitud juustu

330 g lasanje plaate

praadimiseks toiduõli

50 g riivitud Forte juustu

Pane pannile toiduõli, lisa sibul, küüslauk, paprika ja küüslauk. Prae veidi kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa läätsed ja hauta 2-3 minutit. Tõsta pann kõrvale oma järge ootama.

Kastme valmistamiseks pane pannile või ja lase sulada. Lisa pannile jahu ja kuumuta mõni minut. Lisa vesi ja vahukoor ning lase kastmel keema tõusta.  Maitsesta kaste soola ja pipraga ning lisa riivitud juust. Kuumuta kastet kuni juust on sulanud.

Pane lasanjevormi põhja kiht kastet, siis osa lasanjeplaate ning osa läätse-paprikasegu. Korda sama järjekorda uuesti kuni kõik täidised ja kastmed on kasutatud. Kõige viimaseks kihiks peaks jääma kaste. Kastmele raputa riivitud Forte juust ja  küpseta lasanjet ahjus 190 kraadi juures 50-60 minutit.

 

Head isu!

 

 

vaata veel:

AASTA 2019 TOIDUREIS

Khao Soi

Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku