Läätsedega lasanje on mõnus ja maitsev sügisene toit. Valmistamine võtab pisut aega aga samas maitseb imeliselt.
Vaja läheb:
200 g punaseid läätsi (poolitatud), pestud
1 suur sibul, tükeldatud
1 punane paprika,tükeldatud
6 küüslauguküünt, purustatud
50 g võid
1 tl soola
0,5 tl musta pipart
400 ml vahukoort
3 sl kuhjaga jahu
200 ml vett
100 g riivitud juustu
330 g lasanje plaate
praadimiseks toiduõli
50 g riivitud Forte juustu
Pane pannile toiduõli, lisa sibul, küüslauk, paprika ja küüslauk. Prae veidi kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa läätsed ja hauta 2-3 minutit. Tõsta pann kõrvale oma järge ootama.
Kastme valmistamiseks pane pannile või ja lase sulada. Lisa pannile jahu ja kuumuta mõni minut. Lisa vesi ja vahukoor ning lase kastmel keema tõusta. Maitsesta kaste soola ja pipraga ning lisa riivitud juust. Kuumuta kastet kuni juust on sulanud.
Pane lasanjevormi põhja kiht kastet, siis osa lasanjeplaate ning osa läätse-paprikasegu. Korda sama järjekorda uuesti kuni kõik täidised ja kastmed on kasutatud. Kõige viimaseks kihiks peaks jääma kaste. Kastmele raputa riivitud Forte juust ja küpseta lasanjet ahjus 190 kraadi juures 50-60 minutit.
Head isu!