Rum baba on pärmitaigna küpsetis, mida on immutatud rummisiirupiga.
Retseptis toodud kogustest saad 12 Rum Babat
Vaja läheb:
50 g kuivatatud jõhvikaid
50 g suhkrustatud apelsinikooretükke
3 spl vett
4 spl tumedat rummi
Pane jõhvikad, apelsinikooretükid, rumm ja vesi potti ning lase korraks keema tõusta. Tõsta kõrvale ning lase tõmmata
Taigna jaoks läheb vaja:
275 g jahu
1 spl suhkrut
0,5 tl soola
1,5 tl kuivpärmi
5 väikest muna
115 g sulatatud võid
35 g piima
Sega omavahel jahu, suhkur, sool ja kuivpärm. Lisa lahtiklopitud munad, sulatatud või ja piim. Sega ühtlaseks taignaks. Kurna jõhvikad ja apelsinikooretükid siirupist ning lisa taignasse. Vedelik tõsta kõrvale oma järge ootama.
Võta pontšikute küpsetamiseks mõeldud ahjupann ja täida süvised taignaga. Jäta vorm sooja kohta kerkima 1 tunniks. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 C juures (pöördõhuga) 15-20 minutit.
Siirupi jaoks läheb vaja:
340 g suhkrut
430 ml vett
12 sl tumedat rummi
3 spl sidrunimahla
Pane suhkur, vesi ja sidrunimahl potti ning laase keema tõusta. Keeda 5 minutit ning tõsta pliidilt. Lisa rumm ja sega siirup ühtlaseks. Lisa siirupisse ka jõhvikate leotamisest järgi jäänud vedelik.
Tõsta küpsetised ahjuvormist ja leota neid siirupis mõlemalt poolt, kuni on tunda, et need on mõnusalt märjad. Aseta babad taldrikule süvis üleval. Nüüd võid veel järele jäänud siirupit lusikaga tõsta süvistesse nii, et kogu siirup saaks ära kasutatud.
Kaunistamisesks läheb vaja:
200 ml vahukoort
1 spl suhkrut
värskeid marju
Vahusta vahukoor suhkruga. Kaunista Rum Babad vahukoore ja värskete marjadega.