Toidureis 2019 on jõudnud Filippiinidele ja me valmistame Lechon Kawali ehk krõbedat -friteeritud seakülge Filippiini moodi. See on nii krõbe ja maitseb lihtsalt imehästi.
Retsepti idee on pärit siit lehelt:
https://www.seriouseats.com/recipes/2015/02/lechon-kawali-filipino-crispy-fried-pork-belly-recipe.html
Koostisosad:
1 kg kondita läbikasvanud seakülge, pooleks lõigatud
8 küüslauguküünt
2 loorberi lehte
1 sl musta piprateri
120 ml sojakastet
soola
toiduõli fritüürimiseks
riisiäädikat dippimiseks.
Aseta seakülg potti- nahk allapoole. Täida pott veega nii, et seakülg oleks peaaegu veega kaetud. Lisa potti küüslauk, loorberi lehed, pipraterad ja sojakaste. Lase poti sisul keema tõusta ja keeda keskmisel kuumusel ca 1 tund või kuni seakülg on nii pehme, et seda on kerge noaga läbistada, Tõsta seakülg potist välja jahtuma ja raputa üle soolaga. Lase külmkapis täielikult maha jahtuda. See võtab aega kuni 6 tundi või veel parem üleöö.
Võta seakülg külmkapist ja lõika ca 2 cm laiusteks viiludeks
Kuumuta toiduõli 200 C juurde ja fritüüri sealiha viile (osade kaupa) kuni need pruuni ja kamar on krõbe ja mullitav. See võtab aega ca 7-10 minutit.
Tõsta liha paberkäterätikule nõrguma, et üleliigne rasv eemaldada. Maitsesta soolaga.
Serveeri kohe koos veiniäädika dipiga.
Eelroad
Langos e. Ungari leib kirsstomatite ja juustumäärdega
Üks ütlemata mõnus suvine snäkk. Pehme leib ja suitsujuustumääre ning magusad kirsstomatid. Tegu on traditsioonilise rasvas küpsetatud Ungari leiva Langos´ega.