Churros

Jaga retsepti

Churroste retsept. Krõbedad ja magusad. Seda peab proovima….

Koostisosad:
250 ml vett
60 g võid
1 spl suhkrut
0,25 tl soola
140 g jahu
1 L suurusega muna
1 tl vanilli suhkrut
toiduõli friteerimiseks

Katteks:
100 g suhkrut
1 tl kaneeli

Katteks sega 100g suhkrut kaneeliga  madalas laias taldrikus/kausis. Tõsta kõrvale.
Kuumuta toiduõli potis või fritüüris 180 C-ni.
Kuni õli soojeneb valmista tainas.

Pane vesi, või, sool ja suhkur potti ning lase keema tõusta. Lisa jahu ja alanda kuumus madalamaks ning sega taigent puulabidaga kuni moodustub ühtlane taignapall, see võtab aega ca 3 minutit.

  1. Pane taigen suurde kaussi  ja lase jahtuda ca 5 minutit. Lisa vanillisuhkur ja muna ning vahusta elektrimikseriga ühtlaseks. 
  2. Pane valmis taigen pritskotti, mille otsas on tähekujuline suurem tülle.
  3. Pritsi taignast ca 15 cm jupid kuuma toiduõlisse, taigna parajaks lõikamiseks kasuta kääre.
  4. Küpseta mõlemalt poolt ca 2 minutit. lase köögipaberil mõni sekund nõrguda ja tõsta Churrosed kaneelisuhkrusegusse ning rulli, kuni Churros on suhkruga ühtlaselt kaetud.

  5. Serveeri soojalt. Kodune õunamoos sobib samuti imehästi sevreerimiseks.

vaata veel:

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50

Eelroad

Kukeseenepirukas

Suvine kukeseene pirukas, mis on mõnusalt maitseküllane ja kergeks kõhutäiteks. Vaja läheb: Tainas: 125 ml piima 13 g värsket pärmi