Toidureis on jõudnud Valgevenesse ja retseptiks on kartuli pyzy ehk kartulikotletid hakkliha täidisega.
Retsepti idee on pärit siit ja olen teinud restepti ka väikesed muudatused:
Taigna koostisosad:
250 g kodujuustu
100 g jahu
4 riivitud kartulit
soola
Täidise koostisosad:
100 g veise ja seahakkliha
sibul, hakitud
25 g muna
1 sl jahu
1 sl jahu
soola ja pipart
Sega kodujuust, riivitud kartulid, jahu ja sool taignaks.
Täidise jaoks sega hakitud sibul, muna, sool ja pipar hakklihaga.
Sega kodujuust, riivitud kartulid, jahu ja sool taignaks.
Täidise jaoks sega hakitud sibul, muna, sool ja pipar hakklihaga.
Pyzy valmistamiseks pane lauale jahu ja vormi taignast 1 cm paksusega piklikud (ca 7 cm pikad ja 4 cm laiad) taignakettad. Lisa ketta keskele täidis ja aseta peale teine taignaketas. Suru servad tugevasti kokku, et täidis välja ei tuleks.
Küpseta kotlette kuumas toiduõõlis 190 C juures mõlemalt poolt 4 minutit kuni need on ilusad kuldpruunid.
Serveeri soojalt koos hapukoorega.