Caribaldi küpsised

Jaga retsepti

Caribaldi küpsised on oma nime saanud kindral Giuseppe Garibaldi järgi, kes külastas Inglismaad 1850 aastal.

Küpsistes on kaks muretaignakihti, mille vahele on pandud kiht apelsinimahlas leotatud kuivatatud jõhvikaid ja rosinaid. Originaalis on küpsiste vahel sõstrad aga kahjuks neid ma kusagilt ei leidnud ning nii saigi retsepti veidi muudetud.

Vaja läheb:

50 g kuivatatud jõhvikaid

150 g rosinaid

150 ml apelsinimahla

125 g nisujahu

0.25 tl soola

75 g külma võid

2 spl suhkrut

1 muna (valge ja kollane eraldi)

Tükelda jõhvikad ja rosinad pisikesteks tükkideks ja pane koos apelsinimahlaga potti. Lase segul keema tõusta ning keeda 5 minutit. Tõsta pott pliidilt ja lase jahtuda. Kurna jõhvikad ja rosinad ning pigista neist välja võimalikult palju mahla. kuivata rosinad ja jõhvikad köögipaberiga.

Sega jahu soolaga ning lisa tükeldatud või. Näpi või jahuga segamini ning lisa 2 spl suhkrut. Lisa munakollane ja 1 spl jääkülma vett. Sõtku taigen kokku ja suru palliks. Väldi liigset taigna sõtkumist. Suru taignapall lapikuks ning mässi see toidukilesse ning aseta 30 minutiks külmkappi.

Võta taigen külmkapist ja jaga kaheks võrdseks osaks. Rulli mõlemad taignatükid kahe küpsetuspaberi vahel 15*20 cm suurusteks tükkideks. Pane taigna ja küpsetuspaberi vahele jahu, et taigen ei jääks paberi külge kinni.

Võta üks taignaleht ning määri seda munavalgega. Lisa taignalehele ühtlase kihina rosinad ja jõhvikad ning tõsta puuviljadele teine taignaleht. Rulli mõlemaid lehti koos nii, et lehe valmis suurus oleks ca 20*25 cm. Lõika välja küpsised mõõduga ca 3*8 cm, pane need ahjuplaadile ning määri küpsiseid munavalgega ja küpseta neid 180 C juures ca 12-15 minutit , kuni küpsised on pealt kergelt pruunikad.

Lase küpsistel enne serveerimist jahtuda.

 

vaata veel:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on

Eesti sünnipäev

Leiva- õunamuffinid kohupiimakattega

  Väikesed ja mõnusad leivamuffinid kohupiimaga eesti sünnipäevaks. Sellest kogusest saad 6 koogikest.Koostisosad:100 g riivleiba 300 g riivitud õunu50 g sulatatud