Ribbolita

Jaga retsepti

Ribollita on paks supp valgetest ubadest, saiast ja juurviljadest. Maitsev ja toitev kõhutäis.
Kogusest jätkub kolmele.
Potti tuleb kanna ka Parmigiano tükk, mis pehmeks keenuna on koka maius. 😊

Koostisosad:
1 purk (400 g) valgeid konserveeritud ube- nõrutatud
1 väike sibul
2 porgandit
1 sellerivars
200 g rooma salatit (originaalis lehtpeet aga kahjuks ei leidnud seda hetkel kauplusest)
2 suurt küüslauguküünt
2 tomatit
kimbuke lehtpetersell
 ca 20 g tükike Parmigianot (asendasin Valio Forte juustuga)
riivitud Parmigianot (asendasin Valio Forte juustuga)
köögiviljapuljongit ca 1-1,5 liitrit
pisut kuivanud Ciabatta tükke ca 130 g

Haki peeneks petersell. Prae tükeldatud ja sibul ning porgand oliivõlis. Lisa hakitud seller ltooma salat ja küüslauk. Küpseta 10 minutit ja lisa tomatid, Parmigiano tükk ning oad. Kalla peale köögiviljapuljongit, et katta köögiviljad. Lase keema tõusta ja keeda ca 1 tund väikesel tule, et maitsed seguneksid. Lisa saiakuubikud. Jäta valmis supp mitmeks tunniks seisma.
Raputa peale petersell ja aja supp kuumaks. Serveeri koos riivitud parmigianoga.

Kui soovid võib supile lisada ka törtsu oliivõli.


vaata veel:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on

AASTA 2019 TOIDUREIS

Khao Soi

Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept