Toskaana toidureisi retsept nr. 5
Seekord valmistame risottot krevettidega.
Retsept on mõeldud kolmele.
Koostisosad:
1 väike sibul, peeneks hakitud
2 sl oliivõli
0,5 tl soola
musta jahvatatud pipart
200 g Arborio riisi
950 g kanapuljongit
120 g valget veini
250 g kooritud krevette
hakitud rohelist sibulat
Küpseta hakitud sibulat oliivõlis ca 3 minutit. Lisa riis ja küpseta kogu aeg segades ca 3-4 minutit nii, et kõik riisiterad oleksid ilusti õliga kaetud.
Teises potis kuumuta keemiseni puljong ja valge vein ning alanda temperatuuri, et segu vaevalt keeks. Hakka osade kaupa lisama seda segu riisi juurde. Sega riisi ja lisa uus kogus puljongit siis kui eelmine kogus on peaageu täielikult imendunud.
Küpseta krevette oliivõlis kuni 4 minutit.
Keeda riisi ca 20 minutit samal ajal lisades kogu aeg puljongit ja riisi segades. Risotto peab jääma kergelt vedel.
Sega omavahel, riis, krevetid ja sibul. Serveeri kohe.
Peale võid riivida pisut Gran Regale juustu.
Eelroad
Scotch eggs
Traditsionaalne Šoti toit, mis sobib hästi lihavõttepühade lauale. Minule meeldib selline variant, milles munakollane on veel mõnusalt vedel, mis tekitab