Minu armas ja klassikaline rabarberikook, mis maitseb eriti hästi järgmisel päeval. Siis on muretaignast põhi imbunud läbi rabarberimahladest ja kook on imeliselt mahlane. Tõesti hea kook, kui mitte öelda, et parim. Koogi täidises on rohkelt rabarberit ja kaneeli ning katteks õhuline biskviittaigen. Ja mis veel on eriti oluline – koogile tueb raputatda tuhksuhkrut nii, et kook oleks paksu suhkrukihiga kaetud. Vot see on alles maitse
Taigen:
600 g jahu
300 g toasooja võid
180 g suhkrut
2 muna
1 tl soola
Hõõru või suhkruga ühtlaseks. Lisa munad ning sega. Lisa soolaga segatud jahu ning sõtku taigent kätega. Kui taigen ei taha kokku jääda, siis lisa teelusikatäie kaupa külma vett. Mässi taigen toidukilesse ning pane see ca 2 tunniks külmkappi tahenema.
Võta taigen külmikust ning rulli see küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile (suurus 20 *30 cm).
Täidis:
900 g rabarberit
300 g suhkrut
1 spl kaneeli
Lõika rabarber ca 1 cm suurusteks tükkideks ning laotakoogipõhjale. Raputa rabarberile kaneeliga segatud suhkur.
Biskviitkate:
7 muna
7 spl suhkrut
7 spl jahu
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks ( ca 10 minutit), sõelu juurde jahu. Sega ettevaatlikult, et taignast õhk välja ei tuleks. Pane saadud taigen rabarberile. Küpseta kooki ahjus 180 C juures 50-60 minutit. Jahtunud koogile raputa tuhksuhkrut.