Midagi nostalgilist ja eriti maitsvat ning nagu ikka pisut teistmoodi kui tavaliselt 😊
Koostisosad:
3 pakki Kalevi apelsini-kardemoni küpsiseid
Koogi vahele kohupiimakreem:
2 tl vanillisuhkrut
500 g 20%-list hapukoort
1 purk magustatud kondenspiima
300 g kohupiima torus (maitsestamata)
Sega kohupiim, kondenspiima, hapukoore ja suhkruga ühtlaseks.
Koogi vahele:
150 g musti sõstraid (sobivad ka külmutatud)
Koogi peale hapukoore kiht:
1 tl vanillisuhkrut
50 g suhkrut
200 g 20 % -list hapukoort
Kaunistuseks kreem:
100g toorjuustu
100 g vahukoor
2 spl suhkrut
Šokolaadi kate:
100 g šokolaadi
100 g vahukoort
Tordi kokkupanek.
Voorderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm toidukilega. Laota küpsised ümmarguse lahtikäiva koogivormi külgedele ja põhjale. Lisa pool kreemist ning torka kreemi sisse pooled mustad sõstrad. Laota kreemile teine kiht küpsiseid ning kalla küpsistele ülejäänud kreem ning ülejäänud mustad sõstrad. Laota kreemile uus kiht küpsiseid.
Küpsiste peale kalla suhkrutega segatud hapukoor. Kata tort ka pealt toidukilega ning lase tordil seista külmkapis üks päev.
Tordi kaunistamiseks toorjuustu-vahukoore kreem. Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa toorjuust ning vahusta ühtlaseks vahuks. Kata saadud seguga tordi küljed ja pealmine osa.
Valmista šokolaad, mille saad kallata tordile kaunistuseks.Kuumuta vahukoor keemiseni ja lisa šokolaad. Sega kuni oled saanud ühtlase massi. Jahuta kuni segu on paksenenud ja kalla tordile.
Kaunista tort vastavalt oma soovile.
Mina tegin kaunistuseks sefiiri, mis on pärit siit retseptist:
Aga tordi võib kaunistada ka lihtsalt marjadega.