Toskaana toidureisi retsept nr.21
Retsepti kogustest järkub kolmele.
Vaja läheb:
2 väikest kartulit, kooritud ja tükeldatud
1 tl soola
120 g rohelisi ube, puhastatud ja tükeldatud kolmeks osaks
225 g Trenette pastat- kasutasin siin Linguini pastat
1 ports pestot (retsepti leiad blogist Focaccia ja pesto postituse juurest)
30 g riivitud Gran Regale juustu
soola ja pipart maitsestamiseks
Pane suurde potti vesi ja lase keema tõusta. Lisa potti sool, oad ja pasta ning keeda ca 8-10 minutit, kuni need on peaaegu valmis.
Pasta keetmise ajal lisa madalale pannile vesi ja hauta seal kartulitükke ca 3 minutit, kuni need on peaaegu valmis.
Lisa pasta ja ubade juurde potti ka peaaegu valmis keedetud kartulid ning keeda neid koos,kuni pasta on mõnusalt al dente. Nõruta ja jäta osa pastakeeduvett alles.
Pane nõrutatud pasta, oad ja kartulid potti tagasi ning lisa pesto ja juust. Sega hoolikalt. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Kui pasta on liiga tihe, siis lisa pasta keeduvett, kuni saad mõnusalt kreemja kastme.
Serveeri pasta soojalt..