Trenette pesto ja kartulitega

Jaga retsepti

Toskaana toidureisi retsept nr.21

Retsepti kogustest järkub kolmele.
Vaja läheb:
2 väikest kartulit, kooritud ja tükeldatud
1 tl soola
120 g rohelisi ube, puhastatud ja tükeldatud kolmeks osaks
225 g Trenette pastat- kasutasin siin Linguini pastat
1 ports pestot (retsepti leiad blogist Focaccia ja pesto postituse juurest)
30 g  riivitud Gran Regale juustu
soola ja pipart maitsestamiseks
Pane suurde potti vesi ja lase keema tõusta. Lisa potti sool, oad ja pasta ning keeda ca 8-10 minutit, kuni need on peaaegu valmis.
Pasta keetmise ajal lisa madalale pannile vesi ja hauta seal kartulitükke ca 3 minutit, kuni need on peaaegu valmis. 
Lisa pasta ja ubade juurde potti ka peaaegu valmis keedetud kartulid ning keeda neid koos,kuni pasta on mõnusalt al dente. Nõruta ja jäta osa pastakeeduvett alles.
Pane nõrutatud pasta, oad ja kartulid potti tagasi ning lisa pesto ja juust. Sega hoolikalt. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Kui pasta on liiga tihe, siis lisa pasta keeduvett, kuni saad mõnusalt kreemja kastme.
Serveeri pasta soojalt..

vaata veel:

Eelroad

Juustusnäkid avokaado-jogurti dipiga

ca 10 snäkki Juustusnäkid  Koostisosad: 2 munavalget 2 dl Valio Cheddari riivitud juustu 0,5 tl suitsupaprika pulbrit 1. Sega juust,

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300