Blondie karamelli, valge šokolaadi ja kreeka pähklitega

Jaga retsepti

Šokolaadine maius, mis on iga küpsise- ja šokolaadisõbra unistus. Rohkelt karamelli ja valget šokolaadi. Selle küpsetise juures on oluline, et mitte liialdada küpsetamisega, kook peab jääma mahlane ning mõnusalt pehme.

Selle koogi valmistamise jaoks läheb vaja:
100 g toasooja võid

100 g fariinsuhkrut

50 g karamelli šokolaadinööpe (võid asendada iiristega)

75 g valge šokolaadinööpe

50 g kreeka pähkleid

1 spl jahu

1 tl vanillisuhkrut

140 g jahu

0,25 tl soola

0,5 tl soodat

2 muna

Hõõru muna suhkrutega vahule ning lisa ühekaupa lahtiklopitud munad, kuni saad ühtlase mõnusa vahu. Sega kausis 1 spl jahu šokolaadinööpide ja pähklitega. 

Sega teises kausis jahu, soola ja soodaga. Lisa saadud segu vahustatud muna-võisegusse. Sega kuni saad ühtlase taigna. 

Vooderda ca 22 cm läbimõõduga küpsetusvorm küpsetuspaberiga. Pane vormi pool taignast ja määri see ühtlase kihina laiali. Lisa enamus šokolaadinööpidest ja pähklitest taignale ( jäta mõned kaunistauseks). Lisa šokolaadile teine pool taignast ning kata täidis ühtlaselt taignaga. 

Küpseta kooki ahjus 180 C juures ca 25 minutit.

Võta küpsenud kook ahjust ja jahuta enne serveerimist. 

Eriti hea on kook koos klaasi külma piimaga.

Head isu!

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Pesto röstitud tomatitega

Pesto koostisosad: 400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud 30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks 2 suurt küüslauguküünt väike peotäis lehtpeterselli

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50