Šokolaadine maius, mis on iga küpsise- ja šokolaadisõbra unistus. Rohkelt karamelli ja valget šokolaadi. Selle küpsetise juures on oluline, et mitte liialdada küpsetamisega, kook peab jääma mahlane ning mõnusalt pehme.
Selle koogi valmistamise jaoks läheb vaja:
100 g toasooja võid
100 g fariinsuhkrut
50 g karamelli šokolaadinööpe (võid asendada iiristega)
75 g valge šokolaadinööpe
50 g kreeka pähkleid
1 spl jahu
1 tl vanillisuhkrut
140 g jahu
0,25 tl soola
0,5 tl soodat
2 muna
Hõõru muna suhkrutega vahule ning lisa ühekaupa lahtiklopitud munad, kuni saad ühtlase mõnusa vahu. Sega kausis 1 spl jahu šokolaadinööpide ja pähklitega.
Sega teises kausis jahu, soola ja soodaga. Lisa saadud segu vahustatud muna-võisegusse. Sega kuni saad ühtlase taigna.
Vooderda ca 22 cm läbimõõduga küpsetusvorm küpsetuspaberiga. Pane vormi pool taignast ja määri see ühtlase kihina laiali. Lisa enamus šokolaadinööpidest ja pähklitest taignale ( jäta mõned kaunistauseks). Lisa šokolaadile teine pool taignast ning kata täidis ühtlaselt taignaga.
Küpseta kooki ahjus 180 C juures ca 25 minutit.
Võta küpsenud kook ahjust ja jahuta enne serveerimist.
Eriti hea on kook koos klaasi külma piimaga.
Head isu!