Mustikane kodujuustupirukas, mis on suviselt mahlane ja mõnus.
Taigen:
315 g jahu
1 tl sool
125 g suhkrut
200 g võid
3-spl külma vett
Pane kuivained kaussi ja sega need omavahel. Lisa külm tükeldatud või ja suru koostisosad ühtlaseks puruks. Lisa lusikatäie kaupa külma vett, et moodustaks taigen. Vormi saadud taignast ketas ja mässi see toidukilesse. Pane tainas külmkappi ca 1 tunniks.
Mustikatäidis:
500 g mustikaid
100 g suhkrut
1 spl maisitärklist
Kodujuustu-munatäidis:
200 g suhkrut
3 muna
1 tl kaneeli
200 g tops Alma kodujuustu
Pane koogivormi küpsetuspaber nii, et ka koogivormi servad oleksid kaetud.Rulli taigen õhukeseks nii, et see mahuks 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Kata taignaga ka koogivormi küljed.
Küpseta taignapõhja ahjus 200 C juures ca 15 minutit.
Pane küpsetatud koogipõhjale suhkru ja maisitärklisega segatud mustikad.
Kodujuustu täidise valmistamiseks sega kõik koostisosad omavahel ning kalla segu mustikate peale.
Küpseta kooki ahjus 200 C juures 60- 75 minutit, kuni kook on külgedelt ja põhjast ilusti pruunikas ning täidis tardunud.
Lase koogil enne serveerimist täielikult jahtuda külmkapis.