Selle aasta toidu väljakutse üheteistkümnendaks koostiosaks on Madras curry.
See maitseainesegu on pärit Madrasel, mis on Coromandeli sadam Tamil Nadus, Lõuna-Indias. See sadam oli esimeks kohaks kus inglased käisid kaubitsemas. Sõna “curry” on ilmselt inglise mugandus tamiilikeelsest sõnast “kari”, mis tähendab kastet.
Koostisosad: kurkum, koriander, vürtsköömen, must pipar, fenkol, sinep, lambalääts, ingver, kardemon, kaneel, nelk.
Madrase karriga valmistame ühe mõnusa lillkapsa püreesupi kookospiimaga.
Koostisosad:
400 g lillkapsas
0,5 l köögiviljapuljongit
100 g porrut
4 küüslauguküünt
2 kartulit
25 g võid
25 g toiduõli
200 g kookospiima
2 tl Madrase karrit
Puhasta ja tükelda küüslauk ja porrulauk. Pane pannile või ja toiduõli ning prae küüslauku-porrulauku pannil, kuni need on saavutanud kergelt kuldse värvi. Lisa pannile karripulber ning prae segu ca 2 minutit kuni vürtsid hakkava mõnusalt lõhnama. Lisa pannile tükeldatud lillkapsas, kartul ja puljong. Keeda kuni lillkapsas-kartul on pehme ja püreestamiseks valmis. Püreesta saumikseriga ühtlaseks ning pane segu uuesti pliidile. Lisa kookospiim ning lase supill keema tõusta. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
Serveeri kohe.