2022 toiduväljakutse retsept nr. 11 – Madras curry

Jaga retsepti

Selle aasta toidu väljakutse üheteistkümnendaks koostiosaks on Madras curry. 

See maitseainesegu on pärit Madrasel, mis on Coromandeli sadam Tamil Nadus, Lõuna-Indias. See sadam oli esimeks kohaks kus inglased käisid kaubitsemas. Sõna “curry” on ilmselt inglise mugandus tamiilikeelsest sõnast “kari”, mis tähendab kastet.

Koostisosad: kurkum, koriander, vürtsköömen, must pipar, fenkol, sinep, lambalääts, ingver, kardemon, kaneel, nelk.

Madrase karriga valmistame ühe mõnusa lillkapsa püreesupi kookospiimaga.

Koostisosad:

400 g lillkapsas 

0,5 l köögiviljapuljongit

100 g porrut

4 küüslauguküünt

2 kartulit

25 g võid

25 g toiduõli

200 g kookospiima

2 tl Madrase karrit

Puhasta ja tükelda küüslauk ja porrulauk. Pane pannile või ja toiduõli ning prae küüslauku-porrulauku pannil, kuni need on saavutanud kergelt kuldse värvi. Lisa pannile karripulber ning prae segu ca 2 minutit kuni vürtsid hakkava mõnusalt lõhnama. Lisa pannile tükeldatud lillkapsas, kartul ja puljong. Keeda kuni lillkapsas-kartul on pehme ja püreestamiseks valmis. Püreesta saumikseriga ühtlaseks ning pane segu uuesti pliidile. Lisa kookospiim ning lase supill keema tõusta. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.

Serveeri kohe.

 

vaata veel:

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad

Eelroad

Tšeburekid

Teeme ühed tšeburekid. Krõbedad ja maitseka lihatäidisega pirukad.   Vaja läheb: Tainas: 0,5 kg jahu 1muna 1 tl soola Täidis: