Teeks ühe “rullbiskviidi” Eestile sünnipäevaks?
Vaja läheb Eesti Pagari musta vormileiba, kilu, muna ja nipet-näpet veel. Kui rullbiskviit kaunistada vutimunade ja rukkilille õielehtedega ongi pidupäeva vääriline toit valmis.
Sellest kogusest jagub neljale sööjale.
Koostisosad:
8 viilu Eesti Pagari musta vormileiba
50 ml piima
3 keedetud muna
60 g majoneesi
80 g vürtsikilufileed
1 pisike tomat
maitsestamiseks musta purustatud pipart ja soola
Kaunistuseks:
5 keedetud vutimuna
mõned vürtsikilufileed
hernevõrseid
1 tl kappareid
kuivatatud rukkilille õielehti
Lõika leivaviiludel ära koorikud ning laota leivaviilud kahe reana (4 tk reas) küpsetuspaberile tihedalt üksteise kõrvale. Pintselda leivaviilud üle piimaga nii, et kõik leivaviilud oleksid piimaga kaetud. Alustades lühemast servast keera leivaviilud koos küpsetuspaberiga rulli ja mässi rull korralikult kinni.
Jäta rull seisma ca 30 minutiks ja aseta rullile vajutis (kasutasin selleks keraamilist ahjuvormi), et rull võtaks soovitud (ehk siis rulli) kuju.
Valmista munamääre. Selleks haki munad kahvliga peeneks ning sega munad majoneesiga. Maitsesta munamääre pipra ja soolaga.
Rulli leivarull lahti ja jäta küpsetuspaber rulli alla, et saaksid seda kasutada uuesti “rullbiskviidi” kokku rullimisel.
Määri leibadele munamääre ning laota munale kilufileed ja peeneks hakitud tomat. Kasutades küpsetuspaberit rulli leivad koos täidisega uuesti rulliks alustades lühemast servast. Mässi saadud rull korralikult ja tihedalt küpsetuspaberisse ja toidukilesse. Pane leivarull külmkappi seisma üheks ööpäevaks.
Võta rull kapist ja lõika rullil ära otsad (need ei ole visuaalselt ilusad- küll aga sobivad söömiseks). Kaunista rull oma soovikohaselt ning serveeri kohe.
Palju õnne armas Eesti!