Mõnus sügisene õunakoogiretsept.
Koostisosad:
300 g puhastatud ja viilutatud õunu
2 sl õunasiidriäädikat
50 g heledat Muscovado suhkrut
0,5 tl kardemoni
100 g jahu
25 g mandlijahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
100 g võid
80 g suhkrut
20 g heledat Muscovado suhkrut
2 muna
15 g mandlilaaste
tuhksuhkrut kaunistuseks
Kuumuta ahi 175 C juurde.
Pane potti 50 g heledat Muscovado suhkrut, 0,5 tl kardemoni ja 2 spl õunasiidri äädikat. Lase segul keema tõusta ning lisa õunaviilud. Hauta õunaviile siirupis ca 5 minutit ja tõsta pott pliidilt.
Sega jahu, mandlijahu, küpsetuspulber ja sool.
Vahusta või, suhkur ja 20 g heledat Muscovado suhkrut. Lisa ühekaupa munad.
Lisa vahustatud või-muna segule eelnevalt segatud kuivained ja sega taigen ühtlaseks.
Raputa kinnise koogivormi põhja mandlilaastud ja laota mandlilaastudele õunaviilud. Tõsta lusikatele õunaviiludele ka potis olev siirup. Tõsta taigen küpsetusvormi õunte peale ja silu see pealt ühtlaseks.
Küpseta ahjus ca 40 minutit. Lase täielikult jahtuda. Kummuta kook serverimistaldrikule nii, et õunad jääksid koogi pealmiseks kihiks. Serveerimiseks sõelu koogile tuhksuhkurt.