Tainas hästi pehme ja õhuline, mis lisab veel pehmemat tekstuuri.
Taigna koostisosad:
25 g pärmi
1 sl suhkrut
250 ml piima
1 tl soola
50 ml õli
375 g jahu + pisut sõtkumiseks
25 g pärmi
1 sl suhkrut
250 ml piima
1 tl soola
50 ml õli
375 g jahu + pisut sõtkumiseks
Täidis:
100 g rosinaid
100 g rosinaid
1 tl kardemoni
80 g võid, toasooja
100 g heledat Muscovado suhkrut
Määrimiseks 1 muna
Sega suhkur pärmiga ja lisa käesoe piim. Lisa sool ja õli. Jahu lisa kahes osas, vahepeal taigent korralikult segades. Pane taigen jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku mõni minut. Taigen peab olema mõnusalt pehme ja elastne. Vajadusel lisa jahu.
Pane sõtkutud taigen õlitatud kaussi ja kata toidukilega. Lase taignal kerkida soojas kohas ca 1-1,5 tundi või kuni taignakogus on kahekordistunud.
Pane sõtkutud taigen õlitatud kaussi ja kata toidukilega. Lase taignal kerkida soojas kohas ca 1-1,5 tundi või kuni taignakogus on kahekordistunud.
Sega või ja muscovado suhkur.Lisa kardemon.
Rulli kerkinud tainas laual ristkülikukujuliseks tükiks ja määri taignale ühtlaselt või-suhkru-kardemonisegu. Puista peale pestud rosinad.
Keera taigen rulli alustades taignatüki lühemast servast. Suru rullimise ajal rulli tihedalt kokku. Lõika rull kaheksaks tükiks ja aseta need ahjuplaadile.
Jäta iga rulli ümber ca 1,5 cm vaba ruumi, et saiad saaksid mõnusalt kohevaks kerkida. Lase rullidel kerkida ca 30 minutit. Enne ahjupanekut määri rulle pealt munakollase- ja veeseguga.
Küpseta rulle ahjus180 C juures ca 20 minutit, kuni rullid on pealt ja alt mõnusalt pruunikad.
Vaarikaglasuuri jaoks läheb vaja:
50 g toorjuustu
100 g tuhksuhkrut
2 spl jahvatatud külmkuivatatud vaarikajahu
Sega glasuuri koostisosad omavahel ja määri rullsaiadele.