Datli-kardemoni jäätis

Jaga retsepti

Taevalik maiustus, mida lihtsalt peab proovima.


Retsept 4-le
Koostisosad:

170 g pehmeid datleid
4 munakollast
70 g suhkrut
400 g kohvikoort (10% rasva)
230 g vahukoort
1 tl kardemoni

Keskmises kausis sega munakollased ja suhkur, kuni need on korralikult segunenud. Lase kohvikoor potis koos datlitega keema ning keeda pisut kuni datlid pehmenevad.
Eemalda segu pliidilt ja lase natuke jahtuda.  Püreesta segu saumikseriga.
Sega pool püreestatud segust munaseguga ning siis lisa see segu ülejäänud kuumale püreele. Alanda pliidi kuumust ja kuumuta segu kuni see pakseneb- see võtab aega ca 5 minutit. Temperatuur ei tohiks segul tõusta üle 72 kraadi.

Tõsta valmis segu kõrvale ja lisa kardemon ning vahukoor.  Pane segu külmkappi ja lase sellel seista 7-8 tundi ja siis valmista jäätisemasinaga jäätis (vastavalt oma jäätisemasina juhendile).



vaata veel:

Eelroad

Graavilõhe peediga

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta

Eelroad

Tšeburekid

Teeme ühed tšeburekid. Krõbedad ja maitseka lihatäidisega pirukad.   Vaja läheb: Tainas: 0,5 kg jahu 1muna 1 tl soola Täidis: