Retsept Viini kohviku Cafe Central klassikast. Tegin täpselt kohviku retseptiraamatu järgi. Ainus minupoolne muudatus oli soola lisamine kreemi. Tähtis on kook valmistada päev enne serveerimist, et kihid jõuaksid läbi imbuda. Maitse oli super hea aga visuaalse poolega pean veel vaeva nägema.
Põhjad:
1 pakk jahutatud lehttaigent 600 g
suhkrut
Kreem:
400 ml piima
200 g vahukoort
60 g maisitärklist
120 g suhkrut
1.5 tl vanillisuhkrut
0,25 tl soola
8 munakollast
150 g võid
Lõika taigen kolmeks ühesuuruseks tükiks ja torka need tihedalt kahvliga läbi. Puista peale suhkrut ja küpseta ahjus 200 C juures kuni taignaplaat on kuldpruun. Pööra teine pool ja küpseta kuni ka see on kuldpruun. Tõsta plaadid ahjust välja ja jäta jahtuma.
Lase piimal, vahukoorel, suhkrul, soolal ja vanillisuhkru segul keema tõusta. Sega munakollased maisitärklisega ning kalla neile sortsuke kuuma piima segu. Sega segu ning lisa veel sortsuke kuuma piima. Segavuuesti ja lisa nüüd kogu muna-tärklise segu kuumale piimale. Kuumuta segu kuni saad pudingi taolise massi, samal ajal kreemi kogu aeg segades.
Võta kreem pliidilt ja hakka segama kreemi mikserga kuni see on veel kergelt soe. Hakka lisama tükkide kaupa võid, mikserda segu kuni saad ühtlase massi. Lase kreemil jahtuda külmkapis ca 2 tundi pritskotis.
Pane esimese tsignaplaadi karamelliseeritud suhkruga pool vastu serveerimistaldrikut. Pane kreem pritskotti ja pritsi pool kreemist taignaplaadile. Kata kreemikiht teise taignaplaadiga ja pritsi sinna ülejäänud kreem.
Lõika kolmas taignaplaat kaheksaks võrdseks tükiks ja aseta need kreemi kihile.
Lase koogil külmkapis jahtuda paar tundi enne serveerimist. Eriti hea on kook järgmisel päeval.
Lõika kook lahti enne serveerimist ning raputa peale tuhksuhkur.