Kolmapäevased küpsised valge šokolaadi ja aprikoosidega

Jaga retsepti

Nende küpsistega on mõnus see, et võid küpsise taigna varem valmis teha ja küpsetada siis kui tahtmine tuleb.

Küpsiste jaoks läheb vaja:

175 g võid, toasoe

100 g suhkrut

200 g heledat Muscovado suhkrut

1 muna

225 g jahu

1 tl soola

25 g kakaod

0,25 tl soodat

1 tl vanillisuhkrut

100 g valge šokolaaditükke

60 g kuivatatud aprikoose tükeldatud


Vahusta toasoe või suhkrutega ning lisa muna. Vahusta ühtlaseks massiks.

Sega omavahel jahu, kakao, sool, vanillisuhkur ja sooda. Lisa saadud segu vahustatud võile.

Lisa ka šokolaad ja aprikoosid ning suru segu ühtlaseks taignaks. Vormi taignast ca 4 cm läbimõõduga vorst ja mässi see toidukilesse. Lase taignal enne küpsetamist vähemalt 2 tundi külmas seista.

Lõika taignast 1 cm läbimõõduga kettad ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta küpsiste vahele piisavalt ruumi, et nad ei kleepuks kokku ahjuplaadil. Küpseta 13-15 minutit 180 C juures kuni küpsised on keskelt veel pehmed aga servadest juba krõbedad.



Tõsta küpsised ahjust välja ja lase neil ahjuplaadil paar minutit jahtuda ning siis tüsta need restile ning lase seal täielikult jahtuda.

vaata veel:

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku

Eelroad

Peekoniga vorstikesed

Jõulune roog, mis on mõnus igasse jõuluõhtusööki. Imelihtne valmistada.  Vaja läheb: 8 tk Rakvere Lihakas ahjuvorsti seasooles 8 rosmariini oksa