Nende küpsistega on mõnus see, et võid küpsise taigna varem valmis teha ja küpsetada siis kui tahtmine tuleb.
Küpsiste jaoks läheb vaja:
175 g võid, toasoe
100 g suhkrut
200 g heledat Muscovado suhkrut
1 muna
225 g jahu
1 tl soola
25 g kakaod
0,25 tl soodat
1 tl vanillisuhkrut
100 g valge šokolaaditükke
60 g kuivatatud aprikoose tükeldatud
Vahusta toasoe või suhkrutega ning lisa muna. Vahusta ühtlaseks massiks.
Sega omavahel jahu, kakao, sool, vanillisuhkur ja sooda. Lisa saadud segu vahustatud võile.
Lisa ka šokolaad ja aprikoosid ning suru segu ühtlaseks taignaks. Vormi taignast ca 4 cm läbimõõduga vorst ja mässi see toidukilesse. Lase taignal enne küpsetamist vähemalt 2 tundi külmas seista.
Lõika taignast 1 cm läbimõõduga kettad ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta küpsiste vahele piisavalt ruumi, et nad ei kleepuks kokku ahjuplaadil. Küpseta 13-15 minutit 180 C juures kuni küpsised on keskelt veel pehmed aga servadest juba krõbedad.
Tõsta küpsised ahjust välja ja lase neil ahjuplaadil paar minutit jahtuda ning siis tüsta need restile ning lase seal täielikult jahtuda.