Kolmapäevased küpsised valge šokolaadi ja aprikoosidega

Jaga retsepti

Nende küpsistega on mõnus see, et võid küpsise taigna varem valmis teha ja küpsetada siis kui tahtmine tuleb.

Küpsiste jaoks läheb vaja:

175 g võid, toasoe

100 g suhkrut

200 g heledat Muscovado suhkrut

1 muna

225 g jahu

1 tl soola

25 g kakaod

0,25 tl soodat

1 tl vanillisuhkrut

100 g valge šokolaaditükke

60 g kuivatatud aprikoose tükeldatud


Vahusta toasoe või suhkrutega ning lisa muna. Vahusta ühtlaseks massiks.

Sega omavahel jahu, kakao, sool, vanillisuhkur ja sooda. Lisa saadud segu vahustatud võile.

Lisa ka šokolaad ja aprikoosid ning suru segu ühtlaseks taignaks. Vormi taignast ca 4 cm läbimõõduga vorst ja mässi see toidukilesse. Lase taignal enne küpsetamist vähemalt 2 tundi külmas seista.

Lõika taignast 1 cm läbimõõduga kettad ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta küpsiste vahele piisavalt ruumi, et nad ei kleepuks kokku ahjuplaadil. Küpseta 13-15 minutit 180 C juures kuni küpsised on keskelt veel pehmed aga servadest juba krõbedad.



Tõsta küpsised ahjust välja ja lase neil ahjuplaadil paar minutit jahtuda ning siis tüsta need restile ning lase seal täielikult jahtuda.

vaata veel:

Eelroad

Kukeseenepirukas

Suvine kukeseene pirukas, mis on mõnusalt maitseküllane ja kergeks kõhutäiteks. Vaja läheb: Tainas: 125 ml piima 13 g värsket pärmi 

Eelroad

Sojakastmes marineeritud munad forellimarjaga

Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles