Kaneeli-purusaiad

Jaga retsepti

Taigna koostisosad:

25 g pärmi
1 sl suhkrut
250 ml piima
1 tl soola
50 ml õli
375 g jahu + pisut sõtkumiseks
Sega suhkur pärmiga ja lisa käesoe piim. Lisa sool ja õli. Jahu lisa kahes osas, vahepeal taigent korralikult segades. Pane taigen jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku mõni minut. Taigen peab olema mõnusalt pehme ja elastne. Vajadusel lisa jahu.
Pane sõtkutud taigen õlitatud kaussi ja kata toidukilega. Lase taignal kerkida soojas kohas ca 1-1,5 tundi või kuni taignakogus on kahekordistunud.
Rulli kerkinud tainas laual ristkülikukujuliseks tükiks.
Puru jaoks läheb vaja:

100 g heledat Muscovado suhkrut

25 g suhkrut

2 tl jahvatatud kaneeli

0,25 tl soola

110 g võid

120 g jahu

Sega kõik puru koostiosad omavahel kahvliga ühtlaseks puruks. Pool purust puista lahtirullitud taigna peale, mis on määritud sulavõiga ja teine pool saiakeste peale. Eelnevalt määri ka saiakesi pealt sulavõiga.

Küpseta saiakesi 175 C juures 25-30 minutit.

Glasuuri jaoks läheb vaja:

4 spl toorjuustu, toasooja

2 spl pehmet võid

40 g tuhksuhkurt

1 tl vanillisuhkrut

1-2 spl sooja piima

Sega omavahel, toorjuust, või, tuhksuhkur ja vanillisuhkur. Lisa 1 lusikatäie kaupa piima, kuni saad ühtlase glasuuri. Kalla glasuur veel soojadele saiakestele.


vaata veel:

Eelroad

Pesto röstitud tomatitega

Pesto koostisosad: 400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud 30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks 2 suurt küüslauguküünt väike peotäis lehtpeterselli